10 ponturi pentru pescuitul la spinnerbait!

 10 ponturi pentru pescuitul la spinnerbait!

Inainte sa povestim despre cele 10 ponturi pentru pescuit cu spinnerbait, putina istorie. Inventat în 1951, spinnerbaitul a devenit, la scurt timp, una dintre nalucile preferate ale americanilor pentru pescuitul la bass, northern pike și redfish. In SUA, aceasta naluca reactiva se regaseste in trusele tuturor pescarilor de competitie, pentru multi dintre ei fiind alegerea numarul unu in pescuitul la bass. Treptat, spinnerbaitul a devenit popular si in Europa, implicit in Romania, ajungand una dintre cele mai bune naluci de pescuit la stiuca.

Un ABC despre pescuitul la spinnerbait puteti citi aici:

http://www.rapitorimania.ro/articole/tehnica/lectia-de-spinnerbait-15

Revenind la titlul articolului, 10 ponturi pentru pescuit cu spinnerbait, vreau sa va spun ca nu am inventat eu apa calda, asadar ponturile de mai jos nu au fost inventate de mine, pe unele le-am experimentat, pe altele le-a preluat, cert este ca mie unul mi-au fost de folos de-a lungul timpului.

skirt spinnerbait

Taie skirt-ul

Skirt, adica fusta siliconica. Cand ai atacuri nefinalizate pe spinnerbait taie o parte din skirt pana aproape de carlig.

carlig trailer spinnerbait

Carlig trailer

Daca pontul de mai sus nu a functionat, trebuie musai sa atasezi un carlig de trailer. Astfel, pestii rapitori se vor agata mult mai rapid.

ancora railer spinnerbait

Ancora pe trailer

O alta varianta, poti atasa o ancora in loc de carlig de trailer. Inainte, taie-i unul dintre carlige astfel incat celelalte doua sa ramana cu varfuri in sus, ca acestea sa nu se agate in obstacole.

gume spinnerbait

Gume cu doua cozi

Cand le montati direct pe carlig, acestea ajuta spinnerbaitul sa isi pastreze pozitia si directia in evolutie fara sa “cada” pe laterale.

guma spinnerbait

Extra guma

Personal, prefer sa atasez gumele direct pe carligul de trailer. De multe ori aceasta montura a facut diferenta atunci cand spinnerbait-ul simplu nu functiona.

soricei spinnerbait

Soricei

In cazul spinnerbait-urilor care au fusta siliconica prinsa cu “gulere” de plastic, ca acestea sa nu iasa, le poti bloca cu un colier de plastic, soricel pe romaneste.

pont spinnerbait

Inel despicat – blocaj

Spinnerbait-urile care nu au ochet de prindere aluneca pe agrafe. Problema se rezolva prin adaugarea unui inel despicat peste curbura de prindere a liniei.

buzz bait

Buzz bait

Prin simpla decupare a unei palate Colorado si indoirea varfurilor acesteia obtii un buzz bait. O naluca foarte apreciata de stiuci pe apa mica.

flash spinnerbait

Extra flash

Uneori pestii rapitori ataca direct paletele. Pentru un plus de atractie si un minus la ratari, ataseaza inca o paleta direct pe carlig, Colorado sau Willow.

Intretinere si depozitare

Este important ca dupa fiecare partida de pescuit spinnerbait-urile sa fie spalate, curatate si lasate la uscat pe servetele, la temperatura camerei, fara a le apropia prea mult de surse de caldura. Dupa ce au fost uscate, este recomandata tratarea skirturilor cu uleiuri de intretinere. Recomand ca spinnerbaiturile sa fie pastrate separat de alte naluci, in cutii special concepute. Cam atat despre cele 10 ponturi pentru pescuit cu spinnerbait.

Vezi chatterbait aici:

https://andyarif.ro/spinnerbait-si-chatterbait-cum-cand-si-unde-le-folosim/

 

Daca ti-a placut, apreciez orice SHARE

Andy Arif

https://andyarif.ro

Pescuitul este o joaca frumoasa, atunci mai ales atunci cand o iei in serios. Copil de pescar, tata de pescar, prieten de pescar, povestitor, calator, iubitor de natura, visator in aceasta minunata lume a pescuitului. Fie ea vorbita, scrisa, foto, video sau online.

Postari asemanatoare

lasa un raspuns

Powered by TranslatePress