default

Fly fishing în Suedia pe râul Vojmån

Mulțumită lui Roine, Suedia este singura destinație de pescuit pentru care nu mai trebuie să îmi fac temele înainte să plec de acasă. Sunt deja câțiva ani buni de când m-am lăsat pe mâna lui, Roine decide de fiecare dată când, unde, cum și la ce pescuim. Nu sunt de acord cu cât timp petrecem la pescuit, bine, dacă mă lasă, eu pot face asta, vara, că nu e noapte, mai mult de 16 ore fără întrerupere. Iar el, cam două. Deci stăm cam două, hai, trei ore pe apă. Dar, recunosc, astfel, am reușit să văd și să pescuiesc mai multe locuri de vis. Unul dintre acestea este râul Vojmån, pe care am stat fix două ore, suficient să mă îndrăgostesc de el și să promit că voi reveni. Am adunat mai multe informații pentru anul viitor, informații pe care ți le las și ție aici, în cazul în care vreți să petreci un sejur de pescuit la fly fishing în Suedia pe râul Vojmån.

Cum ajungi la fly fishing în Suedia pe râul Vojmån?

Păi în primul rând trebuie să îți rezervi din timp biletele de avion. Eu anul acesta, pentru că m-am hotărât mai târziu, am plătit 400 de euro pe cursa București – Stockholm – Umeå, tur, retur. Din Umeå până la Järjagården, destinația finală, la care o să revin, sunt 259 km, cam trei ore de mers cu mașina. Sigur, poți găsi bilete de avion și până la Lycksele, cum am zburat anul trecut și ai de parcurs mai puțin drum până pe râul Vojmån, respectiv 116 km, cam o oră și jumătate. Dacă îți place să mergi mai mult cu mașina, merită să faci drumul ăsta, eu l-am făcut de mai multe ori, poți să zbori doar până la Stockholm de unde mai ai de parcurs 677 km pe care îi faci cam în 8 ore. Cu ce parcurgi toți acești kilometri, mai mulți sau mai puțini? Cu o mașină închiriată, care te va costa pentru 5 zile, cam 300 de euro. Mai pui de 100 benzină. Deci 400 de euro transportul auto, împărțit la 4, 100 de căciulă, că nu mergi singur. Până acum 500 de euro transportul. Te-ai prins că îți fac un buget, nu?

Bine, bine, și unde mă cazez pentru fly fishing pe râul Vojmån?

În cele două ore avute la dispoziție, hai trei, am vizitat Järjagården, o pensiune foarte cochetă în regim de cazare și restaurant cu produse locale gătite de Sara, Majlis and Mikael, cei care dețin această mică afacere de familie. Au și bere locală, un lager foarte bun, de fapt d-aia am mai pus o oră, oră în care am vizitat și camerele, restaurantul, împrejurimile. Superb. Revenind la buget, că acolo ne doare pe toți, mai pune 400 de euro pentru un pachet cu trei nopți de cazare, mic dejun, prânz la pachet, cină, așternuturi, curățenie și permis de pescuit. Am ajuns cu socoteala la 900 de euro până acum , nu? Mai pune 100 de euro pentru încă o noapte de cazare, că sigur o să vrei să mai pescuiești pe undeva sau tot pe râul Vojmån. Deci cât costă o excursie de vis la fly fishing în Suedia pentru 5 zile? Fix 1000 de euro, bani în care ai totul inclus. Și pescuitul cum este? Pff, nici nu vrei să îți imaginezi, d-aia i-am spus autostrada lipanilor. Sunt mii și umblă pe mai multe benzi ale râului Vojmån. Ne vedem acolo, da?

Extra info călătorii pescuit în Suedia la fly fishing și spinning

Am uitat să îți mai zic câte ceva. Că tot la buget te gândești, nu-i așa? Sau poate baletul cu șnurul de fly fishing nu e stilul tău. Poți merge în aceleași condiții și la spinning pe râul Vojmån, iar ca să mai scutești din cheltuieli neprevăzute îți recomand să iei cu tine niște lansete de travel pe care le poți băga în bagaj, vezi aici ceva informații legate de costurile bagajelor cu lansete. Dacă vrei să mai scutești 100 de euro din prețul biletului de avion, acum prețurile la Lot și Austrian (dacă vrei să zbori până în Umea sau Lycksele) nu depășesc 300 de euro. Dacă vrei să zbori direct, fără escale, în Stockholm, singura variantă este Wizz, aproximativ 200 euro biletul, dar aeroportul pe care aterizează, Skavsta, este mai jos de Stockholm cu 150 km, ceea ce înseamnă că vei călători 800 km până la destinația finală. Merită și varianta asta, drumul cu mașina până în nordul Suediei este fabulous.

Daca ti-a placut, apreciez orice SHARE

Andy Arif

https://andyarif.ro

Pescuitul este o joaca frumoasa, atunci mai ales atunci cand o iei in serios. Copil de pescar, tata de pescar, prieten de pescar, povestitor, calator, iubitor de natura, visator in aceasta minunata lume a pescuitului. Fie ea vorbita, scrisa, foto, video sau online.

Postari asemanatoare

lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Powered by TranslatePress