Câteva ore la Snagov, hai băieți!

 Câteva ore la Snagov, hai băieți!

Lacul Snagov, Ilustrațiunea Română, joi 18 iulie 1929

“La două zeci și opt de kilometrii departe de Capitala noastră se întinde lacul Snagovului cu mânăstirea plină de amintiri istorice, cu păduri impozante– un colț de rai ascuns după o cotitură a drumului ce duce spre Poești.

Puțini dintre locuitorii Capitalei cari aleargă peste mări și țări în căutarea unui „colț de odihnă”, bănuiesc că în preajma lor, la câțiva kilometrii, natura darnică le a hărăzit minuni de cari nu se folosesc pentru că nu le cunosc și pe cari chiar dacă le-ar cunoaște nu le-ar prețui poate, îndeajuns, pentru că sunt ale noastre și nu ale altora.

Și, totuși, Snagovul își răsfață pitorescul unei frumuseți uluitoare, la câțiva pași de Capitala Țării, în care mii și zeci de mii de oameni pătimesc pentru că nu’și pot permite luxul unei viligiaturi costisitoare și cari, bucuroși ar petrece o zi de Duminică sau de sărbătoare într’un loc atât de apropiat și atât de încântător. Dacă cineva și-ar fi propus să amenajeze acest loc bine cuvântat de Dumnezeu și uitat, multă vreme de oameni, desigur Snagovul ar fi devenit ceea ce sunt astăzi stațiunile de recreație și de odihnă din preajma marelor centre europene. Dece ne-am minuna de „Wann Sea” Berlinului, sau de împrejurimile altor Capitale, măestrite mai mult de mâna omului de cât de natură, când avem, în apropierea Bucureștilor nostrii, minunatul și încântătorul Snagov ?

De ce am pribegi pe meleaguri streine în admirația a tot ceea ce posedă alții, când natura ne-a înzestrat cu mai mult de cât au alții?

Este adevărat, că în ultima vreme, Snagovul a făcut obiectul unor serioase preocupări de amenajare ; că există un grandios proect care prevede între altele o linie de cale ferată electrică care să pună la îndemâna tuturor un bun și eftin mijloc de transport ; că însă și Inaltul Regent A. S. R. Principele Nicolae însoțit de Miniștrii a fost la fața locului cercetând posibilitățile de realizare ale acestui plan.

O Duminică petrecută la Snagov în tovărășia unor prieteni, m’a făcut să străbat cei douăzeci și opt de chilometrii în norii de praf atât de caracteristici drumului care duce la Ploești, în salturile unui vehicul modern – un automobil – care, fără să vrea, mi-a sdruncinat într’atât măruntaele în cât am jurat că nu voi mai călători în viața mea de cât cu trăsura bătrânească.

Această împrejurare mi-a reamintit reflecțiile lui Alexandru Odobescu, despre civilizația care, născocind noui mijloace de comunicație i-a îngrădit libertatea de a străbate întinderea, „oprindu-se unde vrea, cotind unde-i place, alergând „când îi abate, odihnindu-se când se simte obosit! Se plânge de poștalion, și de surugiu, pe un drum bun, – șoseaua noastră de astăzi care pe atunci era „acea măestrită șosea, care din grădina dela capul podului Mogoșoaia se în-„tinde până la bariera Ploeștiior și care duce, drept ca glonțul, în trei patru „ore fără pedică, fără turburare, în Capitala județului despre munte”.

Odobescu, vizitând aceste minunate locuri, a scris „Câteva ore la Snagov” în care ne dă o minunată impresie și amintiri istorice pe cari le păstrează Mânăstirea cu acelaș nume. Iată cu descrie Odobescu intrarea în păduricea care se găsește și astăzi în dreapta șoselei:

„Intr’adevăr, totul în preajmă era încântător ; înalți stejari, pătrunși de luminele soarelui de vară, prezentau în bolțile lor răsfățate, toată scara fețelor smarandului, dela frageda verdeață a mugurului până la negrul întunecat al tulpinii. O atmosferă de balsame răcoroase învia suflarea și șoapta frunzelor, ușor clătinate de o adiere, se îngâna singură cu susurul greerilor ascunși în frunziș. Prin acele locuri misterioase scăldate acum de razele amiezei, poștalionul meu înainta pe țăcăneală; surugiul, spre a îndemna caii învârtia uneori biciul a lene peste capul lor, și apoi le adresa, din când în când, cu glas domol, strigătul prelungit de: hai, băieții !”

 

Lacul Snagov, Liga Română de Spinning, Clubul Drill, Arrow International, vineri 21 august, 2023, hai băieții!

După 96 de ani, dacă îmi permiteți să îl parafrazez pe Alexandru Odobescu, aș spune așa: “Prin acele locuri misterioase, ecranate acum de vile somptuase, flota LRS înainta pe țăcăneală; barcagiul, spre a îndemna caii putere ai motorului sufocat de nuferi, învârlia lanseta a lene peste capul lor, și apoi le adresa, din când în când, cu glas domol, strigătul prelungit de: hai, bibanii mei!”

Da, v-ați prins, de fapt în acest articol este vorba de o nouă competiție de pescuit sportiv la răpitori pe lacul Snagov. Am început cu articolul din Ilustrațiunea Română pentru că redă o parte din starea de bine  pe care lacul Snagov ne-o transmite an de an nouă, CPS Drill și Arrow International, și vouă celor care participați ani de an la Cupa Snagov. Așadar, ca să nu o mai lungim, te invităm Câteva ore la Snagov la o stare de bine, bibani, știuci și șalăi, pentru că s-a populat, iar Snagovul se încăpățânează să rămână unul dintre cele mai frumoase lacuri din țară în ciuda vremurilor pe care le trăim. Dacă mai ai nevoie și de alte motive, vezi aici, din trecut. Restul informațiilor la un scroll mai jos. Aoleu, dar ce premii!

Cupa lacul Snagov Arrow, 24-26 august, 2023

ORGANIZATOR: Clubul de Pescuit Sportiv Drill & Liga Română de Spinning
LOCAȚIE: Lacul Snagov
PERIOADA: 25 – 26 august 2023
SPECII PUNCTABILE ȘI DIMENSIUNI: biban 17cm, șalău 40cm, știucă 40cm, clean 20cm, avat 30cm
SPONSOR PRINCIPAL: Arrow International
SPONSORI: Savage Gear, Garmin Romania, Berti Lures, Egreta by Hoxton, Bergenbier, Boats Tuning, Fahrenheit, Tandyr Expert
PARTENERI: AGVPS, AVPS Acvila

PROGRAM DE DESFĂȘURARE

Joi, 24 august
06:30 – Start antrenament oficial
14:30 – Final antrenament oficial
17:00 – Sedința tehnică

Vineri, 25 august
06:00 – Intrarea pe apă – verificare bărci, livewell, veste etc.
06:30 – Start manșa 1
14:30 – Final manșa 1
16:30 – Afișarea rezultatelor parțiale

Sâmbătă, 26 august
06:00 – Intrarea pe apă – verificare bărci, livewell, veste etc.
06:30 – Start manșa 2
14:30 – Final manșa 2
17:00 – Afișarea rezultatelor finale/Festivitatea de premiere

PREMII

Locul 1 – sonar Garmin GPSMAP® 8410xsv în valoare 15.589lei, produse Savage Gear în valoare de 2000 lei + Voucher transmisibil – reducere la achiziționarea unei bărci de la Boats Tuning – 1500€ (1000€ la achiziționarea bărcii plus 500€ în accesoriile bărcii achiziționate) + voucher 300+300 lei, articole de îmbrăcăminte Fahrenheit + Voucher Tandyr Expert 1000 lei

Locul 2 – Sistem Garmin LiveScope™ Plus, cu GLS 10™ și traductor LVS34 în valoare de 10.889lei, produse Savage Gear în valoare de 1500 lei + Voucher transmisibil – reducere la achiziționarea unei bărci de la Boats Tuning – 1000€ (750€ la achiziționarea bărcii plus 250€ în accesoriile bărcii achiziționate) + voucher 250+250 lei, articole de îmbrăcăminte Fahrenheit + Voucher Tandyr Expert 500 lei

Locul 3 – Produse Savage Gear în valoare de 5000 lei + Voucher transmisibil – reducere la achiziționarea unei barci de la Boats Tuning – 750€ (la achizitionarea unei barci) + voucher 200+200 lei, articole de îmbrăcăminte Fahrenheit + Voucher Tandyr Expert 300 lei

Locul 4 – Produse Savage Gear în valoare de 2000 lei + Voucher Tandyr Expert 200 lei
Locul 5 – Produse Savage Gear în valoare de 1500 lei

Locurile 6-10 produse Savage Gear în valoare de 800 lei

LOCUL 21 – PREMIU SURPRIZĂ DIN PARTEA MEMBRILOR CLUBULUI DRILL + un weekend la Egreta by Hoxton (2 nopți, cazare plus MD)

CMMC – Produse Savage Gear în valoare de 1500 lei + 2 sticluțe palincă + un weekend la Egreta by Hoxton (2 nopți, cazare plus MD)

Locurile 1-10, tradiționala sticluță de palincă Arrow Int.

Fiecare echipă va primi un pachet cu produse Garmin, Savage Gear și Berti Lures

REGULI

Concursul se desfăsoară după regulamentul Campionatului Național de Spinning din Barcă 2023 pe care îl puteți citi aici: Regulament Competitie 2023și al regulamentului aplicatiei “Predator Challenge”

TAXA DE PARTICIPARE

Valoarea taxei de participare: 1500 lei/echipă (750 lei individual).
Pentru sportivii ce fac parte dintr-un club asociat LRS taxa este de 1200 lei/echipă (600 lei individual).

Termenul limită de inscriere: 23.08.2023 (inclusiv)

Plata taxei se va realiza doar prin virament bancar în contul ALRS
Titular de cont: Asociatia “LIGA ROMANA DE SPINNING”
Certificat de identificare fiscală: 25633350
Banca Transilvania
Cod IBAN: RO98BTRLRONCRT0P62897903 – ATENTIE CONT NOU !!!
Mentionati: înscriere Cupa Arrow, Echipa: Nume, Prenume

ÎNSCRIEREA ÎN CONCURS

Echipele care intenționează să participe la concurs trebuie să se înscrie on-line pe pagina de înscriere echipă de pe site-ul LRS. Vă rugăm completați cât mai exact rubricile Fisei de înscriere.

FOARTE IMPORTANT
La înscriere concurentii trebuie sa completeze în mod obligatoriu pe Fisa de înscriere și următoarele informații:
1. Marca bărcii
2. Numar de înmatriculare barcă
3. Pentru bărcile înmatriculate în străinătate – numele portului unde a fost înmatriculata barca
4. Posesorul de permis de barcă (Nume-Prenume)

Vă rugăm să aveți foarte mare atenție la viteza de deplasare în mars cu bărcile pe luciul de apă în timpul concursului! În caz de urgență de natură medicală apelați 112 pentru intervenție ambulanță!

CONDITII DE ANTRENAMENT

Pentru a putea participa la antrenamente și concurs, concurenții sunt obligați să respecte normele/regulamentul/legislația de pescuit și navigație în vigoare si să dețină Permis de pescuit ANPA eliberat de AVPS Acvila, valabil pentru anul 2023. Acesta se poate obține prin achitarea sumei de 65 lei în contul
AVPS Acvila: RO 08 BTRL 04801205 P27706XX Banca Transilvania
Detalii plată: “cotizație pescuit 2023 – conform protocol reciprocitate AVPS Acvila – ALRS”.

Pentru a obține permisul de pescuit în format electronic și a putea face dovada deținerii acestuia, este necesară transmiterea C.I. si dovada plății pe adresa de e-mail avps.acvila@yahoo.com

Zona de start în concurs este stabilită la debarcaderul Complexului Navasart.
Perioada de antrenament este până în data de 24 august 2023, ora 14:30.
În săptămâna concursului, antrenamentul se desfăsoară în sistem Catch & Release.

Achitarea taxei, înseamnă acceptarea și asumarea acestora precum și a Regulamentului Campionatului Național de Spinning din Barcă al ALRS 2023 Regulamentului aplicației “Predator Challenge”

ATENȚIE!: Deplasarea către locul de start se va face numai din zonele destinate bărcilor si numai prin locurile indicate de organizator.
În situațiile în care pentru a ajunge înspre și dinspre cazare este necesară deplasarea pe apă a concurenților, acest lucru este permis doar înafara orelor de concurs și numai pe mijlocul pistei de concurs, apropierea la mai puțin de 50 m de mal fiind interzisă, cu excepția zonelor care nu permit acest lucru (canale, zone înguste). În situațiile în care este posibilă deplasarea cu autoturismul înspre și dinspre cazare aceasta este obligatorie.

POSIBILITATI DE CAZARE

  1. COMPLEX OLIMPIC NAVASART, +40 (723) 204 055, Dna Simona, pentru rezervări, luni-vineri între orele 10-16.

Rezervările se pot face numai după achitarea taxei de concurs.
Transmiteți mesaj cu dovada plății taxei de concurs în care să specificați pentru cine este făcută plata, la nr. de telefon +40 (744) 498 947, Cristi Anghelina, înainte de a suna pentru rezervare.

  1. HOTEL BAR & RESTAURANT DOLCE VITA – dolcevitasnagov.ro
  2. VILA 23 SPA – www.facebook.com/Vila23Snagov

DIRECTOR DE CONCURS
Stefan Dinu, +40 (722) 413 651

 

Daca ti-a placut, apreciez orice SHARE

Andy Arif

https://andyarif.ro

Pescuitul este o joaca frumoasa, atunci mai ales atunci cand o iei in serios. Copil de pescar, tata de pescar, prieten de pescar, povestitor, calator, iubitor de natura, visator in aceasta minunata lume a pescuitului. Fie ea vorbita, scrisa, foto, video sau online.

Postari asemanatoare

lasa un raspuns

Powered by TranslatePress