Danube Delta Predator Challenge, concursul anului!

Danube Delta Predator Challenge, concursul anului!

Competitia Danube Delta Predator Challenge 2020 nu a avut un succes intamplator. Echipa din spatele evenimentului, din care am facut si eu parte, a pregatit aceasta competitie timp de un an de zile, punand cap la cap experientele acumulate din participarile la campionatul national LRS, concursurile interantionale de renume si Campionatele Mondiale FIPS, toate acestea fiind inglobate in regulamentul, modul de desfasurare si aplicatia Predator Challenge. Bineinteles, un mare aport l-a avut si gazda evenimentului, locatia de 5 stele din Delta Dunarii, Lebada Resort. Au mai crezut in acest proiect nu mai putin de 38 de sponsori care au sustinut cel mai inalt nivel de premiere acordat pana acum in Romania la o competitie de pescuit sportiv.

predator challenge

Competitia Danube Delta Predator Challenge 2020 International

Danube Delta Predator Challenge, organizata de Net Bet, Tackle Arena, Lebada Resort, sub egida Ligii Romane de Spinning, se anunta a fi cea mai puternica competitie de pescuit sportiv la rapitori organizata vreodata in Romania si, de ce nu, in Europa. La scurt timp dupa publicarea anuntului de concurs cele 100 de locuri disponibile s-au ocupat in totalitate, mai mult, inca 30 de echipe erau inscrise pe lista de asteptare in sperata eliberarii unui loc. Prin participarea echipelor din Bulgaria, Germania, Moldova, Polonia, Suedia, DDPC si-a adjudecat in prima faza si caracterul de competitie internationala, un bun exercitiu pentru a reincerca in viitor organizarea unui Campionat Mondial de pescuit la rapitori in Delta Dunarii.

Poker Fest

Programata initial pentru 1-4 aprilie 2020, DDPC nu se limita doar la o competitie de pescuit, in colaborare cu Net Bet si Poker Fest, pe toata durata evenimentului, erau anuntate zilnic turnee de poker Holdem, accesibile atat pentru jucatorii profesionisti, cat si pentru echipele de pescari participanti.

danube delta predator challenge

Reprogramare Covid 19

In conditiile pandemiei de Covid-19 si a noilor reguli de distantare sociala impuse de stat, evenimentul a fost mutat in intervalul 23-26 septembrie. Turneele de poker s-au anulat, paticiparea internationala nu a mai fost posibila, o parte dintre echipe si sponsori s-au retras din motive obiective si totusi, in conditiile date, DDPC a reusit sa alinieze 93 de echipe la start si sa organizeze cea mai mare competitie de pescuit la rapitori din Romania.

danube delta

Unde, cine, ce, cum?

Concursul s-a desfasurat in echipe de doi pescari, din barca, la pesti rapitori, in Delta Dunarii pe o raza de 25km in jurul localitatii Crisan, timp de doua zile, gazda evenimentului fiind Lebada Resort. In premiera in Romania si in Delta Dunarii au punctat toate cele patru specii reprezentative de rapitori, stiuca, salaul, avatul si bibanul, intr-un sistem simplu si eficient, catch&foto/video&release (prinzi, fotografiezi, filmezi, eliberezi) astfel incat toti pestii prinsi sa se intoarca imediat teferi si nevatamati in mediul lor natural.

Aplicatia Predator Challenge

Toate acestea fiind posibile prin folosirea unei aplicatii pe telefon, dezvoltata special pentru aceasta competitie, Predator Challenge, aplicatie disponibila pe IOS si Android. Toate barcile au dotate de organizator cu sisteme GPS cu ajutorul firmei Nexus, pentru monitorizare in caz de urgente sau depasirea perimetrului de concurs de catre concurenti.

fissa arbitraj

Arbitraj Danube Delta Predator Challenge

Sistemul de arbitraj, o alta premiera, a fost simplu gratie aplicatiei Predator Challenge. Au punctat cei mai mari 10 pesti prinsi in cele doua zile din speciile: stiuca – 40cm, salau – 40cm, avat – 30cm, biban – 20cm. Clasamentul s-a facut in ordinea totalului centimetrilor acumulati in cele doua manse, din maximum 10 pesti, 1 centimetru = 1 punct. Fiecare specie punctata in plus (avat, salau, biban, stiuca) a primit o bonificatie de 100 puncte. Bonificatiile s-au acordat dupa ce echipa avea 10 pesti punctabili aprobati din cele patru specii. Clasamentul s-a facut in ordinea totalului centimetrilor acumulati in cele doua manse, din maximum 10 pesti, fiecare cm reprezentand 1 punct. Pestii s-au masurat pe rigla oferita de organizator, fotografiati in pozitia indicata pe rigla, iar fotografiile s-au trimis in timp real pe aplicatia/site-ul concursului pentru validare.

Clasament in timp real

Tot in timp real, clasamentul a putut fi vizionat de catre orice utilizator al aplicatiei. In plus, ca extra masura de precautie, toate echipele care vizau ocuparea locurilor 1,2,3, au avut ca obligativitate filmarea nonstop din barca a celor doua manse. Asa cum a fost gandita competitia, pentru ocuparea unui loc fruntas in clasament, a primat adaptarea pescarilor in prinderea celor patru specii pe cel mai generoasa pista de concurs ca si perimetru, Delta Dunarii. Echipele cu state vechi in pescuitul de competitie si-au dat seama destul de repede ca avatul va fi castigator in acumularea de puncte, in conditiile in care stiuca nu si-a aratat coada anul acesta in Delta, bibanii erau meniti doar sa aduca puncte bonus, iar salaii au refuzat sa colaboreze in numar decisiv.

clasament ddpc

Clasament final

Experienta in competitii si rezultatele obtinute de-a lungul a peste 14 ani ce campionate nationale LRS si-au spus si de aceasta data cuvantul in castigarea acestei competitii. Vezi clasamentul in forma extinsa.

Din punct de vedere media, pe langa partenerii traditionali ai LRS, RapitoriMania.ro si F&H Channel (filmul ruleaza pe TV), evenimentul a beneficiat pe toata durata de suportul Digi prin stiri zilnice de la fata locului pe toate canalele de sport.

In plus, timp de patru zile, cu ajutorul Blitz Technology, evenimentul Danube Delta Predator Challenge a fost transmis live pe canalele facebook Eurosport, SportExtra, Mincinosii, DDPC, cu interviuri, filmari din barci, clasamente, pronosticuri, festivitate premiere, etc.

Premiile competitiei Danube Delta Predator Challenge 2020

La capitolul premii, din nou premiera in Romania, valoarea acestora a depasit 50.000 euro, premiile constand in barci, motoare termice si electrice, sonare, echipamente pescuit, gadgeturi. Toti participantii au avut o sansa de a castiga la finalul competitiei, in afara locurilor 1,2,3,4,5 si celor mai mari capturi, zeci de premii acordate in sistem tombola prin tragere la sorti. Vezi aici castigatorii si premiile in sistem tombola Danube Delta Predator Challenge.

CMMC Avat – lanseta Lucky John + minciog – Mihai Draghici, Mihai Bosea

CMMC Biban – lanseta Gabie Rod Building + minciog – Vitalie Sirbu, Gheorghe Grecu

CMMC Salau – lanseta Octavian Torescu Custom Rods + minciog – Florin Petrov, Olimpiu Ban

CMMC Stiuca – lanseta ASava Custom Rods + minciog – Mihnea Pasek, Cosmin Cernatoiu

Locul 5 – produse 1000 euro Relax/Tackle Arena – Gabriel Iliescu, Ionut Stefan

Locul 4 – produse 1000 euro Lucky John/Tackle Arena – Codrin Cozma, Marius Chira

Locul 3 – Produse oferite de Garmin si Arrow international – Motor Garmin Force Trolling 50 Inch 24V + Sonar Garmin Striker Plus 9SV GPS – Cosmin Schiopu, Ciprian Lazar

Locul 2 – Produse oferite de Lebada Luxuary Resort, Pro Nautica, Repo, Tackle Arena – Barca Black Sea Fishing + motor Suzuki 20 CP + MinnKota Power Drive + baterie Rebelcell) + Peridoc Repo TRK75 – Richard Pavel – Dorin Popa

Locul 1 – Produse oferite de Net Bet, Allround Marine, Repo – Barca Spider + Minnkota Ultrex + Humminbird Helix 9 + Peridoc Repo TRK150, 2 costume Tudor Tailor la comanda – Eugen German, Petre German

Multumiri sponsorilor:

Net Bet, Lebada Luxuary Resort & SPA, Tackle Arena, Garmin, Humminbird, Lucky John, Minn Kotta, Repo, TCL, Xiaomi, Bravo Phones, GoPro, Relax Lures, Toyota, Activ Design, ASAVA Custom Rods, Bergenbier, Berti Lures, Boats Paint, Daiwa, Delalande, Fast Mode, Gabie Custom Rods, HidroTurism, Himalaya, Hobby Mall, Holbina Trei Bibani, Lapland Pike, Moscot, Nexus, North Silver, Octavian Torescu Custom Rods, Rebelcell, Refuse To Blank, Tellur, Thinq, Tudor Tailor.

De-a lungul timpului, la nivel de participare, Romania a demonstrat ca este o putere mondiala in pescuitul sportiv de competitie la rapitori, ca dovada stau multe campionate nationale LRS care au generat loturi cu pozitii fruntase in concursuri internationle si Campioni Mondiali F.I.P.S. Competitia Danube Delta Predator Challenge 2020 vine ca un preambul si o confirmare ca Romania este pregatita si sa organizeze competitii puternice, chiar si un Campionat Mondial pe cea mai spectaculoasa pista de concurs din Europa, Delta Dunarii. Cel putin asa cred eu!

Extra info DDPC

Website:

http://predatorchallenge.ro/danubedelta/

Pagina eveniment:

https://www.facebook.com/danubedeltapredatorchallenge/

Email:

info@predatorchallenge.ro

Aplicatia Predator Challenge poate fi descarcata de aici:

 

 

IOS

https://apps.apple.com/us/app/id1529251124

 

 

 

 

 

 

 

Android

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.rosapp.predator

 

 

 

 

 

Daca ti-a placut, apreciez orice SHARE

Andy Arif

https://andyarif.ro

Pescuitul este o joaca frumoasa, atunci mai ales atunci cand o iei in serios. Copil de pescar, tata de pescar, prieten de pescar, povestitor, calator, iubitor de natura, visator in aceasta minunata lume a pescuitului. Fie ea vorbita, scrisa, foto, video sau online.

Postari asemanatoare

lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Powered by TranslatePress