Goana după permise de pescuit 2022, între sacoșă și zei

Ca în fiecare început de an, bineînțeles după ce am tușit și ultimele confetii, am început să îmi fac, ce își face fiecare pescar gospodar, permise de pescuit în 2022. Știam exact ce aveam de făcut și ce mă așteapta, deoarece nu s-a schimbat nimic în privința obținerii permiselor de pescuit în 2022 față de 2021. Aceleași servere blocate pe anpa.ro pentru permisul gratuit pentru Dunăre, ape necontractate și Marea Neagră, aceleași probleme de transmitere a documentelor pe politiadefrontiera.ro pentru permisele de graniță necesare pescuitului pe Dunăre pe zonele de frontieră.

Sacoșa turcească și permisele de pescuit gratuite în 2022

Am început campania de vânătoare a permiselor de pescuit în 2022, fix pe 2 ianuarie și… ca să nu mă simt singur în toată povestea asta, am făcut un teasing pe Facebook cu informații despre obținerea permiselor de pescuit. Așa, ca să ne adunăm mai mulți, am folosit titlul “Vrei să faci “sacoșă” legal și în 2022? Ia-ți GRATUIT permisele de pescuit ANPA și ARBDD.” Titlu pe care l-am pus mai în glumă, mai în serios. Mai în glumă pentru că majoritate cetățenilor pescari români care fac “sacoșă” se enervează când este folosit acest termen și pentru că permisul ANPA este GRATUIT (lucru greșit în opinia mea) nu numai pentru cetățenii români, ci și pentru străini. Cum pentru străini? Gratuit? Da, păi i-am făcut eu celebrului actor turc Can Yaman. De aici și poza de la postarea respectivă și respectiv de introducere la articolul pe care îl citiți acum, fotografie cu pescarii turci pe podul de la Istanbul. Stați cuminți și parcurgeți până la final dacă vreți să aflați cum de are Can Yaman permis de pescuit și voi nu.

Vrei să te lepezi de sacoșă înainte să îți faci permise de pescuit în 2022?

Îmi asum postarile Facebook de mai sus și am îmbrățișat cu drag comentariile de pe grupurile de pescuit unde am fost “acuzat” de click bait, neo journalism, “ce caută poza de la Instanbul aici?”, “de ce ne faci sacoșari?”, unele mai blânde, altele cu “morți și răniți”. În fond, scopul era informativ pentru orice pescar, fie el sportiv sau sacoșar, să aibă la îndemână un articol cu linkuri și pași pentru obținerea permiselor de pescuit 2022, ANPA, ARBDD, Asociații, Permise de Graniță.  Îmi cer sincer scuze public pe această cale celor pe care i-am jignit cu termenul “sacoșă”, dar cu video-amendamentul de mai sus că există și cale de leac pentru desacoșizare prin spovedanie sau pocăință.

 

Da, Can Yaman are permis de pescuit ANPA 2022 în România

Revenind la permise de pescuit ANPA 2022. Cum cine este Can Yaman?

“Carismaticul actor Can Yaman a devenit o vedetă de talie internațională după ce a jucat în serialul „Vis de iubire”, alături de celebra actrița Demet Ozdemir. Producție în care a primit 100.000 de lire turcești pe episod (aproximativ 10.000 de euro). În vreme ce mulți dintre colegii săi turci au ales să colaboreze cu platforma Netflix, Can Yaman (în vârstă de 31 de ani) a decis să plece în Italia, unde deja a început să joace în seriale importante și a devenit rapid extrem de îndrăgit de public. Acesta vorbește fluent italiană și engleză, așa că i-a fost ușor să bată palma pentru două proiecte importante: producția de aventuri „Sandokan”, ale cărui filmări au fost amânate pentru anul viitor, și serialul „Viola come il mare”, la care filmează în prezent în Roma și Palermo, alături de celebra actriță de origine italiană Francesca Chillemi, care se pare că i-a devenit și iubita.”

Păi nu merită el un permis de pescuit gratuit ANPA pe 2022? Stați liniștiți, nu m-am dilit, am dat și eu un search pe google “actori turci celebri”, am ales unul aleator și iată că acum are permis de pescuit ANPA pe 2022 perfect valabil. Nu crezi? Ai răbdare până la final. Bine, n-a fost chiar aleator, Can Yaman pare genul care prinde și eliberează? Revenind la permise de pescuit 2022 ANPA, tu încă s-ar putea să nu ai, că nu merge site-ul. Frustrant, nu-i așa?

 

Și totuși, Andy, cum ți-ai făcut permisele de pescuit în 2022?

Păi site anpa.ro blocat, normal, nu numai la mine, la toți, ca la fiecare început de an. Un scurt research pe Facebook pe comentariile din postarea mea și postările altor pescari colegi de suferință și aflu ceea deja ce știam. Copy paste 2021, majoritatea încercărilor de success în emiterea permiselor de pescuit 2022 ANPA se materializau între orele 2.00 și 4.00 AM. Sau după ce trece valul 1, sfârșit de ianuarie, început de februarie. Personal am început „vânătoarea lui Ianuarie Roșu” chiar dacă părea un caz închis pe moment, cum bine ne-a comunicat ANPA în pagina principală:

“La mulți ani România! Datorită numărului mare de solicitări aplicația pentru emiterea permiselor de pescuit recreativ, este posibil să nu funcționeze în parametrii. Facem eforturi pentru remedierea problemei. Vă mulțumim pentru înțelegere.”

Cu dezacord între subiect și predicat, mici derapaje de gramatică elementară, am înțeles mesajul. Răbdare, tutun, refresh, pe turcește vorbind. Am răbdare. Și tutun. Sunt un sfert turc.

Despre ARBDD, numai de bine, permise de pescuit 2022

Cu mult înainte de COVID 19 și digitalizarea comunicării cu instituțiile de stat în pandemie (un mare succes în România birocratică) site-ul ARBDD nu m-a dezamăgit niciodată când a venit vorba despre emiterea online a permiselor de pescuit, acces turist, acces auto pe platforma lor. Așadar, primul meu permis de pescuit în 2022 a fost cel ARBDD. Intrat pe ddbra.ro, completat informații, emitere instant, primul pas spre legalitate GRATUIT bifat. Timp de execuție 10 minute. Îmbătat de succes, mai dau un refresh pe ANPA, mai deschid o pagina ANPA în altă fereastră, conform orei bune la care mă aflam în fața calculatorului, 2.00 AM. Rezultat: “Sesiune expirată sau număr prea mare de solicitări.” Și mâine e o zi.

Permise albe de pescuit 2022 pentru zile negre, pe asociații vorbind

Aici am ales AVPS Acvila, ca în utimii trei ani. De ce? Pentru că lacul Snagov, pentru că Drill, pentru că Arrow, pentru că Cupa Garmin, Savage Gear, pentru că LRS are un protocol cu AVPS Acvila prin care se fac populari pe lacul Snagov și membri LRS (Liga Română de Spinning) plătesc cotizație 55 lei pe an pentru emiterea permisului de pescuit. În plus, în baza permisului pot să pescuiesc pe lacul Snagov -integral de la DN1 până la Gruiu (Șanțu Florești), râul Colentina (lacurile Buftea, Flămânzeni, Buciumeni, Mogoșoaia, Chitila), râul Dâmbovița (pe toată porțiunea de la intrarea în județul Ilfov și până la ieșirea din județul Ilfov, dar atenție, fără Lacul Morii). Bref, trimis dovadă plată, dovadă membru LRS, copie buletin, scrisoare de intenție pe adresa de email Acvila. Pasul 2, bifat, permis ANPA alb Acvila, asociații, primit instant pe mail, info ape contractate, 55 de lei investiți cu drag, cu scop și speranțe pentru un viitor mai bun.

Zeii permiselor de graniță

Logic, legal și normal, ca să pescuiești pe ape de frontieră ai nevoie de un permis de graniță, abreviat PG. Cu ceva ani în urmă obțineam PG-urile de la asociațiile de pescuit private la care îmi emiteam permisul de pescuit sau le solicitam direct pe adresele de email ale departamentelor Poliței de Frontieră în funcție de localizarea acestora. Totul până când digitalizarea mult așteptată a ajuns și aici. Regulile sunt simple sau așa par. Descarci și completezi un “Formular de avizare a activităților de pescuit recreativ/sportiv în zona de frontieră pentru persoane fizice” cu datele personale, după care completezi din nou aceleași date personale într-o pagină a site-ului Politiei de Frontieră, atașezi formularul, cartea de identitate și permisul de pescuit valabil pe anul în curs (ANPA, ARBDD). Apoi bifezi că ești de acord, că nu ești robot și click pe expediere. Dacă ești om îți apare “Verificarea CAPTHCA a eșuat. Vă rugăm să reîncercați!”, dacă ești zeu ți se afișază “Vă mulțumim pentru mesaj! Cererea dvs. a fost transmisă cu numărul PFR-AP-PF 234234, iar o copie a acestuia a fost transmisă pe adresa de mail precizată în formular.” Eu sunt om. După 15 încercări nereușite am început să caut soluții pe speța “Unde am greșit?”. Pățisem fix același lucru și anul trecut, dar exista o soluție de success pe care nu mi-o mai aminteam. Mai dau un click și pe ANPA, așa de întreținerea formei. Tot interzis. E o zi ca oricare alta.

Manevra Codarcea, apropos de zei „falși” în permise de graniță de pescuit 2022

Mă apuc să caut pe Facebook postări despre permise ANPA și PG și ajung pe pagina (re)numitului Marius Codarcea, proaspăt posesor de PG, unde, iată ce găsesc în comentarii la o postare de-a lui privind permise de pescuit 2022 ANPA:

Marius Codarcea

Și ce să vă zic…astăzi m-am trezit cu 2 PG …din 5 cerute ieri

Xilumenu Oviedo

Unde le-ai cerut?

Marius Codarcea

Pe site-ul lor poliția de frontieră Portal PFR

Xilumenu Oviedo

Ești un Zeu. Eu nu am reușit să trimit.. Îmi tot dă erori, că nu am completat câmpurile cu steluță, că nu sunt om, că sămf în milioanele de euro băgate în site-uri oficiale

Marius Codarcea

După 3 zile de încercări cred că am găsit soluția  Cererea, după ce am avut-o în PDF, WORD și alte formate i-am făcut un print, am decupat-o și am trimis-o în JPG. La fel am făcut și cu poza de buletin și a mers

Xilumenu Oviedo

Să-i f. Am încercat și așa totul JPG. Îmi dă să completez toate câmpurile cu stele

Marius Codarcea

Atunci înseamnă că am pile ori chiar sunt un zeu

Xilumenu Oviedo

Gata.. Nu mai ești zeu.

Păi nu o iau eu de la capăt? Și dă-i și convertește PDF în JPG, fă-i print screen, micșorează pozele, numește-le, redenumește-le, schimbă laptopul pe PC, treci pe telefon, schimbă browser-ul, Chrome, Internet Explorer, Firefox și așa mai departe. După încă 10 încercări nereușite îmi dau seama că Ovidiu Ursachi (aka Xilumeno) deținea de fapt adevărul absolut despre reușita PG-urilor și Codarcea nu este un zeu. Notez în agendă să îl sun pe Ovidiu la primele ore, după care îmi mai încerc încă o dată șansa cu permisele de pescuit ANPA, nah, erau orele bune de atac 02.09 AM. Ocupat, vă rugăm reveniți.

ponturi pescuit la salau

Să nu faci chip cioplit, mai ales în spețe de permise de pescuit și pescuit pe Dunăre

Greșeala mea, fatală, recunosc, cum să cred în Codarcea și să nu apelez din prima la Ovidiu Ursachi? Păi cine e zeu la pescuit pe natural pe Dunăre, permise ANPA, de graniță și șalăi capitali? Zis și făcut, a doua zi l-am sunat spășit pe Ovidiu să îi cer o audiență la magazinul de optică la care lucrează, dar nu i-am comunicat motivul. M-a întâmpinat cu zâmbetul pe buze: “Te-a ajuns și pe tine, nu mai vezi de aproape și ai nevoie de ochelari, nu?”. “Nu, încă mai diclesc” i-am replicat și i-am povestit toată tărășenia cu permisele ANPA, cu PG-urile și că am venit la el cu căciula în mână ca la un zeu, să îmi arate cum se face. “Oricum, simțeam că o să treci pe la mine sau o să vorbim”. Păi?

Primul permis de pescuit ANPA, prima zi de pescuit pe Dunăre din anul 2022, prima “sacoșă” legală

Păi? Păi zice Ovidiu: “Cum s-a trecut de orele 00.00 în noaptea Revelionului mi-am făcut permisul ANPA, pe 1 Ianuarie eram la pescuit pe Dunăre unde am prins și un somn de 30 de kilograme pe care m-a pus fiu-miu să-l aduc acasă. Fix pe 2 Ianuarie postezi tu… Vrei să faci “sacoșă” legal și în 2022? Ia-ți GRATUIT permisele de pescuit ANPA și ARBDD. M-am simțit vizat și vinovat. Mă măcina întrebarea, de unde știai?”.

Înapoi în viitor, permise de pescuit 2022, permise de graniță

Râdem, glumim, mai povestim una, alta, dar trecem și la lucruri serioase. PG-ul. Cum ai făcut? Mă ia Ovidiu la o serie de chestionări: ai făcut cum a zis Codarcea?; ai pus poze mari sau mici?; ai bifat toate cășuțele?; ai scris corect adresa, email, CNP, serie, etc?; ai pus +4 înainte de numărul de telefon?… What? Cum să pun +4, nu n-am pus. “Aha, păi mie așa mi-a mers”! spune Ovidiu. “Dă-mi telefonul tău, ai pozele salvate?”. Normal că le am. Și începe Ovidiu al meu să bage datele, eu cu buletinul în mână și cu degetele încrucișate. O dată, de două ori, de trei ori, schimbă litere mari în litere mici, pune poze mai mari, poze mai mici, scoate slash-urile de la adresă, virgulele, cratimele, literele mari, literele mici, +4, 004 și așa mai departe. Că așa se face, cică, până reușești. Pe la încercarea cu numărul 6 apar niște fotografii unde trebuie să identifice semafoare pentru verificarea CAPTHCA și Ovidiu îmi dă mie telefonul. Mare greșeală. De emoție cred că le-am bifat prost. Adio PG! Dar nu ne dăm bătuți, o luăm de la capăt încă de trei, patru ori. După care ne dăm bătuți. “Auzi Ovidiu, eu totuși cred că ăștia au ceva personal cu mine sau e o chestie de energii negative. Nu vrei să mai încercăm o dată de pe telefonul tău? Poate așa merge.” Și a mers, din prima. Mulțumesc Ovidiu și telefonului său Android. Ești un zeu incontestabil.

Dezlegare la permise de pescuit 2022 ANPA

Prea se legau toate în ultima vreme, n-avea cum să nu îmi iasă și cu permisul gratuit ANPA. Sâmbătă, 8 Ianuarie 2022, orele 14.09, după 1578 de încercări nereușite, atenție…tam, ta, ta, taaaaam, încerc așa în glumă și ce să vezi? Merge site-ul ANPA. Deci pontul era bun cu orele 2.00, dar PM, nu AM. Și dă-i și fă permise. Nu numai mie, ci și câtorva prieteni. “Somebody stop me!”. Fiind pe val și simțindu-mă ca Neo în Matrix pe site-ul ANPA, i-am făcut permis și lui Can Yaman. Ce să vezi, a mers. O să vă meargă și vouă, vă dau cu energie pozitivă, bineînțeles până se blochează din nou site-ul sau se atinge limita maximă de permise pe România. Și o să se atingă cât de curând când va da Can Yaman sfoara-n țară că permisele de pescuit ANPA în România sunt gratuite mondial.

Ghid serios pentru obținerea permiselor de pescuit ANPA, ARBDD, PG

Dacă ați ajuns până aici cu lectura și totuși mai aveți nevoie de extra informații și link-uri pentru obținerea acestor permise, dați un click pe Permise ANPA și Permise ARBDD, nu s-a schimbat nimic din 2021 încoace. Dacă nu ați citit integral acest articol, fie că nu ați avut timp sau ați intrat aici așa pe “click bait”, nu puteți să dați un simplu click pe link-urile cu informații de mai sus sau v-ați ofuscat GRATUIT că v-am făcut indirect sacoșari și ați sărit direct la gât și la finalul articolului, aveți mai sus un video mult mai explicativ decât ceea ce am scris eu despre permise de pescuit 2021-2022, un film YouTube realizat de Sorin Tot.

P.S. Sincer, acum cu permisele în buzunar ar trebui să mă simt mult mai bine. Dar nu mă simt și da, “vreau o țară ca afară”. O țară cu un singur site de unde să îmi pot, atenție, A-C-H-I-Z-I-Ț-I-O-N-A (contra cost) toate permisele de pescuit pe teritoriul României, fie acestea ANPA, ARBDD, RNP, AGVPS sau de la alte asociații care au ape în concesiune. Așa ceva există, aruncați un ochi pe modelul suedez, ifiske.se, un site tânăr de câțiva anișori unde toate aceste lucruri sunt posibile într-o platformă foarte simplă la nivelul anilor 2022 în care trăim. Da, au și aplicație pentru telefon. O să se întâmple așa ceva și la noi în viitorul apropiat? Eu unul, credul și visător, spun că da, pentru că așa ar fi normal. Răbdare și tutun.

Fire întinse, spor la permise de pescuit și sacoșe legale pe 2022 vă urez!

Daca ti-a placut, apreciez orice SHARE

Andy Arif

https://andyarif.ro

Pescuitul este o joaca frumoasa, atunci mai ales atunci cand o iei in serios. Copil de pescar, tata de pescar, prieten de pescar, povestitor, calator, iubitor de natura, visator in aceasta minunata lume a pescuitului. Fie ea vorbita, scrisa, foto, video sau online.

Postari asemanatoare

lasa un raspuns

Powered by TranslatePress