Lansete in test, Quantum Smoke S3!

 Lansete in test, Quantum Smoke S3!

Un prim episod dintr-o serie care va urma, „Lansete in test Quantum Smoke S3”. Dupa ce am achizitionat la inceput de sezon toate cele patru modele Quantum Smoke S3, nu am mai avut nicio partida de pescuit la rapitori fara cel putin o lanseta din aceasta gama. Fie ca a fost vorba de pescuit pe Dunare, Delta Dunarii sau lacuri din Romania, Suedia si Polonia, lansetele s-au comportat impecabil din puntul meu de vedere la toate tehnicile de pescuit pe care le-am folosit. Si au fost o gramada: pescuit cu gume (jigging si nelestate), spinnerbaituri, glidere, voblere rattlin si minnow suspending, oscilante si multe alte naluci pe care am avut nevoie sa le lansez si anim.

Quantum Smoke S3, patru modele

Avand la dispozitie toate cele patru modele cu lungimea de 2,4m, am putut pescui cu naluci inre 5 si 105 grame la distante mai mari. Un mare plus a fost controlul asupra pestilor in drill, mai mari sau mai mici, salai, stiuci, bassi, bibani, avati si accidental crapi care au completat testul de anduranta al blancului. Am reusit sa scot majoritatea pestilor fara a-i scapa atunci cand trebuiau extrasi rapid din zone cu obstacole unde nu iti permiti drilluri prelungite.

Lansete in test pe la noi

Pentru apele de la noi primele doua modele Spinn 35 si 55 au acoperit majoritatea tehnicilor, apelor, speciilor si nalucilor uzuale. Pentru naluci mai mari sau mai grele, urmatoarele doua modele Spinn 75 si 105, le recomand pentru pescuit cu naluci XXL la stiuca si somn sau jigging cu greutati mari pe fluvii rapide. Modelul meu preferat, pe care l-am si denumit lanseta universala, este fara doar si poate Spinn 35, o lanseta care m-a insotit anul acesta in toate partidele de pescuit.

Plusuri si minusuri Quantum Smoke S3

Sincer, chiar daca par prea subiectiv, nu prea am gasit minusuri. Sunt niste lansete excelente pentru lungimea de 2,4m, senzitive, usoare, cu un blanc puternic dar permisiv in drill si in lansarea nalucilor de dimensiuni mici sau nelestate. La capitolul design, mie imi place foarte mult, binenteles asta este o chestiune de gust. Hai sa zicem ca un minus ar fi pretul nu tocmai accesibil tuturor buzunarelor, dar raportul calitate-pret este comparativ cu produse de la alte branduri consacrate existente in piata mondiala. Cam atat despre acest prim episod, lansete in test Quantum Smoke S3.

Despre avantajele folosirii lansetelelor cu lungime de 2,4m am povestit in trecut, aici:

http://www.rapitorimania.ro/articole/recomandari/de-ce-lansete-de-24m-quantum-smoke-s3-in-the-house-13523

“Lansez mai departe, am un control mai bun al nalucii cand pescuiesc “la vedere” pe apa mica, “tatonez” mai precis pragurile apropiate de mal sau de barca. In plus, pot forta pestii mari in drill pentru a depasi rapid obstacolele din apa sau a-i aduce la minciog. Datorita unui blanc care se incarca progresiv, rata scaparii pestilor a scazut, folosesc fire mai subtiri, iar plaja de greutati a nalucilor pe care le lansez a crescut simtitor pentru o singura lanseta in uz.”

Lanseta Quantum Smoke S3 Spin 2.40m 2tr 5-35gr

https://mimteam.ro/Lanseta-Quantum-Smoke-S3-Spin-2-40m-2tr-5-35gr

Lanseta Quantum Smoke S3 Spin 2.40m 2tr 7-55gr

https://mimteam.ro/Lanseta-Quantum-Smoke-S3-Spin-2-40m-2tr-7-55gr

Lanseta Quantum Smoke S3 Spin 2.40m 2tr 12-75gr

https://mimteam.ro/Lanseta-Quantum-Smoke-S3-Spin-2-40m-2tr-12-75gr

Lanseta Quantum Smoke S3 Spin 2.40m 2tr 18-105gr

https://mimteam.ro/Lanseta-Quantum-Smoke-S3-Spin-2-40m-2tr-18-105gr

Daca ti-a placut, apreciez orice SHARE

Andy Arif

https://andyarif.ro

Pescuitul este o joaca frumoasa, atunci mai ales atunci cand o iei in serios. Copil de pescar, tata de pescar, prieten de pescar, povestitor, calator, iubitor de natura, visator in aceasta minunata lume a pescuitului. Fie ea vorbita, scrisa, foto, video sau online.

Postari asemanatoare

lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Powered by TranslatePress