Lapland Pike Fight Club, Stefan Trumstedt, Andy Arif!

„Bine ați venit la Lapland Pike Fight Club. Prima regulă a Lapland Pike Fight Club este: nu vorbiți despre Lapland Pike Fight Club. A doua regulă a Lapland Pike Fight Club este: NU vorbiți despre Lapland Pike Fight Club! A treia regulă a Lapland Pike Fight Club: dacă cineva țipă „pește”, șchiopătează sau se dă bătut, lupta se termină. A patra regulă: doar doi pescari într-o luptă. A cincea regulă: o luptă la rând, băieți. A șasea regulă: luptele sunt fără arme, doar lansete și năluci. A șaptea regulă: luptele vor continua atât timp cât trebuie. Și a opta și ultima regulă: dacă eşti prima dată la Lapland Pike Fight Club, trebuie să lupți. ”

Şi eu şi Stefan Trumstedt am încălcat primele două reguli. Şi Alban Regnoult. Am vorbit despre Lapland Pike şi ştiucile din râul Ångermanälven, Åsele. Şi vom mai vorbi multă vreme de acum încolo. Singurul care a reuşit să nu dezvăluie absolut nimic despre ştiucile mari şi Lapland Pike Fight Club a fost Butcher, câinele lui Alban. Respect!

În luna iunie, împreună cu Stefan Trumstedt, am făcut un antrenament pe râul Angermanälven, Asele, unde se va desfăsura în august Lapland Pike, probabil cea mai importantă competiţie din nordul Suediei. Cu informaţii preţioase primite de la Alban Regnoult, proprietar Lappland Pro Natur şi cu siguranţă cel mai bun ghid de pescuit din zonă, am pornit în căutarea ştiucilor care vor puncta în concurs, doar cele peste 70 de centimetri.

După o zi plină de pescuit, cam 12 ore, statistic vorbind, râul Ångermanälven ne-a răsplătit cu multe ştiuci, majoritatea destul de mici, doar câteva de peste 70 de centimetri, două în jurul a 80 de centimetri, una de 94 centimetri şi o ştiucă gigant, peste 20 centimetri, aşa la ochi, scăpată la barcă de Stefan. Bineînţeles că pe cele mari le-a prins Stefan cu Miuras Mouse iar pe cele mai mici eu cu spinnerbaituri, oscilante Berti şi Pig Shad Jr. 15cm.

Se anunţă un concurs dificil deoarece ştiucile de 80-90cm nu au ieşit la apel aşa cum ne aşteptam. Pe de altă parte am văzut şi avut în lansete ştiuci mari, aşadar nu m-aş mira dacă media echipei câştigătoare din 5 ştiuci punctabile în două zile de concurs va atinge bariera celor 100 de centimetri. Pe a opta și ultima regulă nu o vom încălca niciodată: “Dacă ajungi la Lapland Pike, trebuie să lupți. ”. Şi mai este una, “Remember, it all started with a mouse” – Walt Disney.

Chiar dacă cele 80 de locuri s-au ocupat la Lapland Pike, înscrierea este încă posibilă pe o listă de aşteptare. În cazul în care o echipă din cele înscrise se retrage, mai aveţi o şansă să nu rataţi cea mai tare competiţie de pescuit la ştiucă din nordul Suediei.

Staţi pe aproape, aici pe AndyArif.ro, Facebook şi Instagram pentru mai multe ştiri despre Lapland Pike, 19-22 august, râul Ångermanälven, Åsele, Suedia.

Daca ti-a placut, apreciez orice SHARE

Andy Arif

https://andyarif.ro

Pescuitul este o joaca frumoasa, atunci mai ales atunci cand o iei in serios. Copil de pescar, tata de pescar, prieten de pescar, povestitor, calator, iubitor de natura, visator in aceasta minunata lume a pescuitului. Fie ea vorbita, scrisa, foto, video sau online.

Postari asemanatoare

lasa un raspuns

Powered by TranslatePress