Miuras Mouse, rolul principal pe scena știucilor mari, episodul 3

“Păpușa” Miuras Mouse, îmi era cunoscută încă de prin 2014, dar nu prea i-am acordat credite pentru știuci mari – asta poate și din cauză că nu aveam echipamentul potrivit pentru o nălucă de 100 de grame plus. În tot acest timp curiozitatea nu-mi dădea pace, așa că am pus mâna pe un Sunburst și o lansetă heavy (nu ne știam deloc, el timid, eu și mai și). Enigma s-a risipit rapid după primul lanseu între nuferi. Apa era relativ mică și eram nevoit să port năluca sub suprafața apei, încercând să evit vegetația și parcă de nicăieri apare un crocodil irlandez atacând Miurasul fulgerător. În acel moment am fost atât de fascinat de imaginea care mi-a rămas bine fixată în memorie, încât am refuzat să mai folosesc alte tipuri de năluci – eram deja setat “Miuras sau nimic”. Și în felul ăsta am devenit păpușarul colecționar, nu știu dacă a fost cu sau fără voia mea, cert este că am format, formăm și vom forma cea mai bună echipă.

Miuras Mouse pe scena știucilor mari

O dată ce Miuras Mouse a intrat pe agrafă (scena), începe cea mai tare piesă de teatru văzută live. Ești acolo. Ești păpușarul confident. Așteptând momentul culminant, moment în care publicul se ridică (din adâncuri), aplaudând la scena deschisă. Trecând de la metaforă spre realitate, îmi amintesc, cu piele de găină, de sutele de partide în care Miuras Mouse s-a dezlănțuit, aducând în minciog, știuci pe care doar le visam odinioară, bătându-mi recordurile personale de la o partidă la alta. Și de atunci totul a decurs natural, creându-se o legătura strânsă între mine, ca pescar, și acest “artist” cu gust de operă de artă.

Holbina Trei Bibani, un Miuras Mouse și sute de știuci mari

Piesa păpușarului s-a întins pe câțiva ani, asta până în momentul în care pandemia a pus stăpânire pe toată planeta… Însă, unde în orice rău există și un dram de bine, întoarcerea mea acasă (România) a venit la pachet cu oportunitatea de a activa ca ghid de pescuit, jucând pe scena de top a pescuitului de răpitor din România (Holbina Trei Bibani), ocazie care mi-a permis să împărtășesc cu mulți pescari de știucă secretul unei partide de succes, spunându-le că e simplu „Ai Miuras Mouse, prinzi!”. Asta am spus încă de la prima ieșiri pe apele Holbinei.

România, trezește-te

În anii trecuti, pe vremea când eram în Irlanda, îmi amintesc că am avut câteva discuții cu diferiți pescari români, ei fiind foarte circumspecți în privința acestei năluci și a eficienței sale în apele Deltei Dunării și nu numai. Și pentru mine era un soi enigmatic acest subiect, dar în același timp aveam încredere că va juca exemplar fiecare piesă. Prima ieșire pe apele Holbinei a fost exact așa cum speram. Peștii au răspuns super bine, atacând năluca cu o sete furibundă, necontând foarte mult modul de prezentare al acesteia – important era să fie în apă. Am zâmbit, satisfăcut fiind că această operă de artă poate păcăli orice știucă de pe întregul mapamond. Da! Și în România Miuras Mouse face diferența!

Cum să dai cu Miuras Mouse la știuci mari

Cum pescuiesc Miuras Mouse-ul? Asta depinde mult de locul unde mă aflu. În apă cu vegetație submersă (shallow) țin vârful lansetei în sus, încât să-i permit nălucii să evolueze la doar o palmă sub peliculă, cu mici stopuri şi pompaje pe durata recuperării, dar şi mulinată relativ rapid și fără stopuri. În apa adâncă se schimbă tehnica, lăsând năluca să coboare în masa apei, apoi recuperată încet, liniar și în același timp țin bine de lansetă pentru că mă aștept în orice moment să survină atacul. În cazul în care nu ajung cu Miuras Mouse-ul la adâncimea dorită, îi atașez un lest din tungsten de primul split ring și am rezolvat necunoscuta. Atât de simplu.

Alexandru Gabriel Voicu

Vrei mai mult Miuras Mouse?

Citește Istoria creatorului și creației Miuras Mouse!

Nu rata seria AUtostopistul, Pierdut în Laponia cu Miuras Mouse, episodul 1 și episodul 2.

 

Daca ti-a placut, apreciez orice SHARE

Andy Arif

https://andyarif.ro

Pescuitul este o joaca frumoasa, atunci mai ales atunci cand o iei in serios. Copil de pescar, tata de pescar, prieten de pescar, povestitor, calator, iubitor de natura, visator in aceasta minunata lume a pescuitului. Fie ea vorbita, scrisa, foto, video sau online.

Postari asemanatoare

lasa un raspuns

Powered by TranslatePress