Noile mulinete Savage Gear 2021 au sosit la Arrow International!

 Noile mulinete Savage Gear 2021 au sosit la Arrow International!

Ştiam de mai multă vreme despre acest proiect, noile mulinete de la Savage Gear 2021, deci spre deosebire de voi, aşteptarea m-a perpelit un pic. Abia aşteptam să le văd, aceste mulinete fiind un must have pentru Savage Gear, în condiţiile în care, personal, cred că acest brand oferă dublu faţă de banii ceruţi pe orice produs, fie că este vorba despre lansete, năluci, bagajerie, haine. Fanii Savage Gear ştiu despre ce vorbesc.

Au venit noile mulinete Savage Gear 2021

Într-o zi cu soare, Radu Boloca, sefu’ la marketing de la Arrow International m-a sunat: “Arif, au venit!”. Nu a mai trebuit să completeze ce a venit, vă daţi seama, m-am urcat în maşină şi în maximum 30 de minute dădeam prima tură de manivelă la fiecare dintre cele 8 modele de mulinete Savage Gear disponibile.

Cutia cu surprize

Dar, până să povestim despre mulinete, încep cu primul lucru care mi-a plăcut, cutia care se deschide cu aceeaşi eleganţă în care Savage Gear a proiectat, realizat şi lansat acest proiect. Cireaşa de pe tort, mesajul de pe bileţelul care te întâmpină înainte să vezi mulineta: “Congratulations on your new Savage Gear purchase! Enjoy and let us know what do you think!”.

În ordinea numerelor de pe tricou şi în ordine crescătoare în funcţie de preţ, noile mulinete Savage Gear 2021 sunt disponibile în 8 modele menite să acopere orice aplicaţie în pescuitul la răpitori de pe lumea asta, mărimi de la 1000 (ultralight) la 18000 (pescuit marin extrem): Savage Gear SG2, SG4, SG6, SG8, plus două modele pentru pescuit marin, SG6 şi SG8.

Despre tehnologii, numai de bine

Fiind vorba despre un proiect la care se lucrează de peste doi ani, normal că Savage Gear trebuia să iasă în evidenţă cu aceste mulinete 2021, aşa cum ne-au bine obişnuit. Aşadar hai să vedem pe scurt câteva tehnologii folosite în construcţia acestor mulinete: GRC şi CRC Body&Rotor (corp şi rotor din compozit grafit şi carbon), Kalloy Body&Rotor (corp şi rotor din aliaj de aluminiu), VSS Vantage Spring System (un sistem special de arcuri care permite o presiune constantă în utilizarea frânei), BR-S Braid Ready Spool (o bandă de cauciuc pe tambur pentru a putea trage direct firul textil fără umplutură de monofilament, FCS 1,2,3 Friction Control System (discuri de frână din fibră de carbon cu înveliş din fibră de sticlă), Hydro Sealed Body&Drag (protecţie împotriva intrării apei şi prafului în corpul şi frâna mulinetei), Dynamic Line Management (tamburi mai înalţi pentru o mai bună distribuire şi desfăşurare a firului), PCG Precision Cut Gearing (angrenajele mulinetei sunt realizate dintr-o singură bucată, indiferent de material, oţel sau aluminiu, în funcţie de caz), FGC Fixed Gear Construction (sistemul de oscilaţie este fixat direct pe corpul mulinetei),  TCS Temperature Controlled System (tamburii au un ventilator integrat care combinat cu şaibele din titan ajută să răcească sistem de frână în acţiune). Mai sunt şi altele pe care le veţi descoperi voi cu siguranţă. A, ar mai fi ceva…

Savage Gear Dura Oil, Dura Grease

Dura Grease şi Dura Oil, vaselină şi ulei personalizate, realizate și dezvoltate special pentru mulinetele Savage Gear. Spre deosebire de vaselina şi uleiul tradiționale pentru mulinete, Dura Grease şi Dura Oil funcționează constant la temperaturi cuprinse între -30 ° C și 160 ° C și oferă o aderență mult mai bună, asigurând că angrenajele sunt întotdeauna acoperite cu un strat protector, chiar și la atingere. Acest lucru îmbunătățește enorm rezistența la coroziune, silenţiozitatea angrenajelor și face ca piesele din interiorul mulinetei să fie mult mai durabile. De asemenea, este un produs complet biodegradabil.

5 ani de zile garanţie la noile mulinete Savage Gear 2021

Mă opresc aici cu tehnologiile, inovaţiile şi alte specificaţii la rece. La cald, am învârtit fiecare mulinetă în parte de la SG2 până la SG8. În câteva cuvinte, design simplu, plăcut, greutate redusă, tambur de rezervă de aluminiu, garanţie 5 ani de zile. În plus, cum ne-am obişnuit la Savage Gear, se învârt bine şi la bani, preţuri pentru toate buzunarele şi toate aplicaţiile folosite în pescuitul la răpitori. Din punctul meu de vedere, un mare succes.

Din vitrina cu produse am ales, Savage Gear SG8 3000H FD!

În ultimii ani am început să folosesc mulinete mai mari, inclusiv la clean, biban, păstrăv am pescuit cu mărimi 2500, iar la ştiucă şi şalău mărimi 3000. Prefer să am mai mult fir pe tambur şi cred că lansările sunt mai lungi cu cât tamburul este mai generos. Bine, recunosc şi că am în arsenal numai mulinete uşoare care nu îmi dezechilibrează nici un ansamblu indiferent de lanseta folosită. Sau cel puţin nu mă deranjează pe mine. Deci ce am ales? N-am putut să mă abţin şi am plecat acasă cu o mulinetă Savage Gear SG8 3000H FD. De ce 3000H? Pentru că arată şi se învârte bine, are numai 216 grame, 11 rulmenţi, este mai mică decât o mulinetă normală mărimea 3000, înghite 150m de fir de 0,23mm şi are un raport de recuperare high speed de 6.2:1 (H). Şi nu în ultimul rând, chiar sunt curios cum se va comporta în pescuit acest nou proiect Savage Gear care pe mine unul m-a impresionat plăcut. Voi nu? ACUM mă apuc să trag fire pe tamburi, multifilament şi monofilament.

Later edit, primul test cu mulineta Savage Gear SG8 3000H

Pentru o mulinetă de categoria 3000 SG8 este foarte ușoară și de dimensiuni reduse, astfel o pot folosi în toate partidele de pescuit, atît la pescuit de păstrăv și lipan, dar și la știucă sau șalău. Savage Gear SG8 3000H bobinează firul perfect pe tambur, fapt care se regăsește în lungimea lansărilor. Citește continuarea în articolul Just a perfect day, pescuit la păstrăv și lipan cu SG8 3000H.

 

 

Daca ti-a placut, apreciez orice SHARE

Andy Arif

https://andyarif.ro

Pescuitul este o joaca frumoasa, atunci mai ales atunci cand o iei in serios. Copil de pescar, tata de pescar, prieten de pescar, povestitor, calator, iubitor de natura, visator in aceasta minunata lume a pescuitului. Fie ea vorbita, scrisa, foto, video sau online.

Postari asemanatoare

lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Powered by TranslatePress