Pescuit la avat in 3 acte. Ziua 3, ne-a batut Sorin Bontea!

Da, am pescuit la avat cu Sorin Bontea si ne-a batut. Cum? Intr-un fel trebuia sa ne dam seama ca asta va urma, dupa ce am facut misto de el ca nu a prins nici un avat (vezi episoadul 1 si episodul 2). Sorin a strans din dinti, a studiat, a rumegat si si-a facut un plan sa ne bata a doua zi. Exact ca in povestea cu “Lacul Bucatarului”.

Lumina, bat-o vina

Dimineata am pornit cap compas pe lacul Lumina, singurul loc unde stiam ca se mai prinde ceva stiuca. Dupa cum veti vedea si in videoclip, Sorin daca are un Linx de la Berti montat pe lanseta se simte ca Chef-ul in bucatarie. A prins si stiuca si biban, nu mari, nu multe/multi, dar suficient cat sa capete suficenta incredere pentru partida la avat ce urma pe seara.

Stiuca de 1 metru

Ne-am tinut si de glume, la un moment dat, in timp ce pescuiam pe langa un fultan de stuf, Hrisca prinde o stiuca fix in privirile unor pescari sportivi, care tocmai aparusera dintr-un mic canal ce brazda fultanul. Prinde si Sorin o stiuca, la care unul dintre pescari ii spune celuilalt ce conducea barca: “Vezi? Ti-am spus eu…”.

Aprobarea colegului in pozitia ghiocel a venit instantaneu, semn ca pana atunci nu prinsesera nimic…pe principiul “Nu e bun locul!”. Simtim cum ne bufneste rasul, dar ne abtinem, susotim rapid sa le mai punem putin jar pe foc. Pescuind in deriva, asteptam sa iesim din raza lor vizuala pe dupa fultan si incepem sa simulam prinderea unei stiuci mari, enorme, floscaim apa cu lanseta, cu minciogul, urlam ca e mare, ne felicitam dupa ce am scos monstrul. Cand apar din nou in raza vizuala, socotim cu voce tare ca avea peste un metru.

Si s-a dus vestea pe Lumina…Seara, tot Crisanul pescaresc sportiv stia ca s-a prins o stiuca mare de peste un metru pe Lumina. Inclusiv Andrei Sava ne-a spus asta a doua zi, intrebandu-ne daca am vazut ceva sau stim locul. L-am trimis la fultanul cu pricina, spunandu-i ca si noi am vazut, auzit ceva…

Pescuit la avat cu Sorin Bontea

Soarele sus pe cer, timp pentru o pauza, mergem in Crisan pentru o binemeritata pauza de pranz si ne intalnim cu Andrei Sava si Andrei Raduly. Sorin nu sta mult pe ganduri si isi porneste planul de avat, boscorodindu-ne pe mine si pe Ciprian ca nu i-am dat “giugele” pentru avat, ca d-aia nu a prins, Andrei&Andrei, baieti saritori, ii fac cadou o mana de voblere prinzatoare. Sorin le pune tacticos in barca si spune: “Gata, va sparg azi!”. Pornim spre canalul Litcov, unde planuisem cateva ore de pescuit la biban pana la pasajul de seara pentru avat. Ne punem pe locul cu bibani, prindem cot la cot, Sorin incepe sa isi piarda rabdarea, din 10 in 10 minute intrebandu-ne: “Dar de ce nu mergem la avat?”.

Intr-un final am cedat insistentelor si am pornit catre locul de avat. O parte din ce s-a intamplat acolo ati vazut in videoclip, cert este ca Sorin ne-a batut din nou.

S-o ce? Sorin!

Pe seara, pe drumul de intoarcere, Sorin vede cativa pescari care pescuiau la avat in apropierea canalului ce duce spre Egreta Hidroturism, hotelul unde eram cazati. “Cum ar fi sa ne oprim aici, in fata lor, sa lansam, sa prindem fiecare cate un avat si apoi sa plecam?”. Zis si facut, am oprit barca, am lansat, eu nimic, Ciprian nimic, Chef Sorin Bontea prinde cel mai mare avat al zilei. “Auziti mah? Turcule, Hrisca, dar la salau cand mergem?” Va dati seama ca nu mergem cu el la salau niciodata. Glumesc, simt ca urmeaza in curand un nou episod.

Daca ti-a placut, apreciez orice SHARE

Andy Arif

https://andyarif.ro

Pescuitul este o joaca frumoasa, atunci mai ales atunci cand o iei in serios. Copil de pescar, tata de pescar, prieten de pescar, povestitor, calator, iubitor de natura, visator in aceasta minunata lume a pescuitului. Fie ea vorbita, scrisa, foto, video sau online.

Postari asemanatoare

lasa un raspuns

Powered by TranslatePress