Iarna la bass, pescuit pe Tancabesti!

Pescuit la bass iarna pe Tancabesti. Pierdut mai mult prin barci si competitii in ultimii ani, uitasem de placerea partidelor scurte de pe mal, partide de pescuit care imi acopereau majoritatea dupa-amiezelor libere atunci cand incepusem sa cochetez cu spinningul. Anul trecut am redescoperit lacul Tancabesti, o apa care in trecutul meu de pescar “universal” rima cu boiliesuri si coropisnite. In cateva partide rapide, m-am distrat cu bibani, stiuci, salai si mai nou cu black bass, o locatie la indemana pentru teste si incarcat bateriile.

 

Iarna la Tancabesti, februarie 13 grade

Soarele si cele 13 grade ale unei zi de februarie mi-au modificat rapid planurile unei zi aglomerate de Bucuresti intr-o iesire de test pe malul apei. Orele pranzului, cap compas showroom Mim Team, alegere in maximum 15 minute a echipamentului: lanseta Quantum Smoke S3 Spinn 35 (2,4m, 5-35g), mulineta Dam Quick 5 3000 FD, fir Quantum XTR Braid Blue 0,14mm, cateva jiguri, tirbusoane si carlige offset Owner si o punga cu Owner Shaky Worm…ghici pentru cine?

Pescuit la bass

Pe repede inainte, cu tot cu drum, tras fir pe mulineta, montat camera video, pe la orele 15,30 porneam pe jos spre pontoanele de pe lacul Tancabesti 1. Dupa cateva lansari de test cu noua lanseta, fara activitate piscicola, am trecut la vanatoarea de bassi cu viermii de la Owner. Am ales cea mai simpla si rapida montura, pe un jig clasic, dupa cum ati vazut si in video, rezultat doi bassi si inca 4-5 atacuri nefinalizate.

Info and review echipament:

Quantum Smoke S3 Spinn 35 (2,4m, 5-35g)

Asa cum este inscriptionat pe talonul lansetei, blancul se incarca bine in lansare cu greutati de 5 grame, am pescuit si cu cateva gume nelestate. Lanseuri lungi, actiune parabolica in drill, un varf permisiv care permite inhalarea nalucii de catre pestii rapitori fara a-i face sa te simta la celalalt capat al firului. O sa o folosesc in curand si la salau, atat cu fir textil, cat si cu monofilament.

https://doarpescuit.ro/Lanseta-Quantum-Smoke-S3-Spin-2-40m-2tr-5-35gr

Dam Quick 5 3000 FD

Mi-a placut in prima faza designul, cu elemente din vechiul Dam Quick. O mulineta usoara pentru marimea 3000, spectaculos de bine inchegata si cu un rulaj fin, pune bine firul pe tambur. Recunosc ca m-a influentat foarte mult si pretul sa o iau in test…425 lei, like!

https://doarpescuit.ro/Mulineta-DAM-Quick-5-3000-FD

Quantum XTR Braid Blue 0,14mm

N-am mai pescuit pana acum cu un fir de culoare albastra, am zis sa incerc. Totodata, eram curios sa vad cum se comporta un fir multifilament ieftin, 130 metri – 44 lei! N-a cedat la nodurile pe care le fac cand verific firele, n-a fasait prea tare prin inele, nu s-a decolorat rapid (totusi, este albastru), bref, nu m-a deranjat nimic la acest fir.

https://doarpescuit.ro/Fir-Quantum-Smart-XTR-Braid-0-14mm-130m-Blue

Owner Shaky Worm 160mm

Nu ai ce sa cauti la bass fara viermi, asta e clar.

https://doarpescuit.ro/Vierme-Owner-Shaky-Worm-160mm-16-Green-weenie

Daca  ti-a placut „Pescuit la bass iarna pe Tancabesti” citeste mai multe despre lansetele Quantum Smoke S3.

Daca ti-a placut, apreciez orice SHARE

Andy Arif

https://andyarif.ro

Pescuitul este o joaca frumoasa, atunci mai ales atunci cand o iei in serios. Copil de pescar, tata de pescar, prieten de pescar, povestitor, calator, iubitor de natura, visator in aceasta minunata lume a pescuitului. Fie ea vorbita, scrisa, foto, video sau online.

Postari asemanatoare

lasa un raspuns

Powered by TranslatePress