La pescuit cu Chef Sorin Bontea, știucă sau nimic!

 La pescuit cu Chef Sorin Bontea, știucă sau nimic!

Nu este o întâmplare că Chef Sorin Bontea câștigă majoritatea provocărilor la care participa, fie că este vorba despre pescuit la știucă în etapele LRS, Chefi la Cuțite sau Asia Express. L-am cunoscut mai bine în Delta Dunării și după câteva zile de pescuit împreună, atât de plăcere, cât și în concurs, pot spune că este unul dintre cei mai competitivi prieteni pescari pe care îi am. Chiar dacă nu ai zice la prima vedere. Deci, hai la pescuit cu Chef Sorin Bontea!

Pentru că foarte mulți dintre voi au întrebat ce echipament a pescuit și ce năluca a folosit la pescuit Chef Sorin Bontea în videoclipul de mai sus făcut in Delta Dunarii, ei bine, să știți că ne-a bătut fix cu strategia, lanseta, mulineta, firul și lingurițele noastre.

La pescuit cu Chef Sorin Bontea, echipamentul

Totul a început la Cupa Cetatenilor Particulari când Sorin a venit la mine la barcă și m-a întrebat cu ce pescuiesc eu la știuca în Delta Dunării. I-am răspuns ca în general cu oscilante, spinnerbait, glider, voblere minnow, diverse gume, năluci pe care i le-am și arătat fiind inșirate prin barcă. “Prea multe, cu care pescuiești prima oară dintre toate astea?” m-a întrebat Sorin. “Pai, cred că încep cu Linx” i-am răspuns instantaneu. “Ce-s astea, că eu nu am…Eu de ce nu am d-astea?” a finalizat Sorin discuția. Ne-am scotocit prin truse și eu și Robert Boanță și i-am dat câteva linguri Linx de 8 și 10 grame. I-am explicat ca cele argintate sunt alegerea numărul unu și când soarele este puternic să le folosească pe cele galbene sau cupru.

La pescuit cu Chef Sorin Bontea, lacul Bucătarului, bătaia e ruptă din rai

La scurt timp după Cupa Cetățenilor Particulari ne-am revăzut în Delta Dunării la pescuit cu Chef Sorin Bontea, în luna iunie, la o etapa în campionatul național ALRS de pescuit la răpitori din barcă. Fiind toți cazați în aceeași locație, la Egreta Hidroturism, în săptămâna premergătoare concursului, în afara zonei oficiale, am fost din nou împreună la pescuit, pe “lacul Bucătarului” cel din videoclip. De aici a inceput prăpădul. Ne-a bătut cu un scor de 20 la 3-4-5 știuci pe mine și Boanță, pe Ciprian Hrișcă și Danilov, pe nea Tinu Hanganu, fix cu lingurițele noastre, Berti Linx. Și cu un combo pe care tot eu i l-am dat pentru pescuitul la știucă, compus dintr-o lansetă Daiwa Tatula 2,10 m, mulinetă Daiwa Caldia 2500 și fir textil Stroft R2. Nu doar că ne-a bătut, ci a fost singurul dintre noi care s-a prins că stiucile stateau cantonate pe anumite zone și trebuie să stai ancorat în același loc toată ziua, o informație pe care agil a folosit-o apoi în concurs. Noi nu.

La pescuit cu Chef Sorin Bontea, Liga Romana de Spinning

Au urmat zilele de antrenament oficial din cadrul etapei LRS, zile în care Sorin a găsit două zone productive pe lacul Isac și Gherasimova unde a aplicat cele învățate din partida precedentă. Normal că a funcționat, a băgat la cap, a pus puncte GPS, strategia pentru competiție era pe jumătate făcută. Nefiind un adversar redutabil pentru noi, normal că toti l-am luat la “bășcălie” pe Sorin înainte și în zilele de antrenament. Inclusiv Bobo (Mihai Bobonete), de asemenea participant în campionatul LRS, declarase într-un interviu anterior:

Nu știu cine l-a încurajat pe bucătar în treaba asta cu pescuitul, dar vă spun că e Cetățean direct! :))) Glumesc, Sorin mi-e foarte bun prieten și suntem în oarecare măsură la fel de începatori amândoi. Hrișcă ne-a inițiat pe amândoi și odată cu trecerea timpului și cu obținerea eșecurilor noastre, îmi dau seama, atât eu, cât și Bontea, că Hrișcă avea nevoie de gâște la pokerul de seară… Altfel avem bărci, giugele, echipamente…gheață pe barcă… Lux.

La pescuit cu Chef Sorin Bontea, Linx-ul, bată-l vina

Fix înainte de concurs, cu statutul de cetățean particular la înaintare, Sorin ne-a făcut tuturor “curățenie” prin trusele de pescuit, cerând Linx-uri de la majoritatea concurenților și prietenilor. Nu i-a iertat nici pe Hrișcă, Stîngu, Preda și bineînțeles nici pe Eugen Berti, fabricantul lingurițelor Linx. De fapt, cred că nu a iertat pe nimeni. Ne-a declarat după concurs că a adunat atunci nu mai puțin de 50 de Linx-uri toate culorile, mărimile și greutățile. Strategia era acum completă: știa unde, știa cum, avea cu ce și în plus, ceea ce nu știam noi, motivație, voia să ne bată și în concurs. Pe toți. Una dintre regulile de bază în câștigarea unui concurs este să îți dorești asta mai mult decât ceilalți.

La pescuit cu Chef Sorin Bontea și Adrian Constantin

Împreună cu partenerul lui, Adrian Constantin, un fel de Reactoarele 3 și 4 în pescuitul știucii, s-au ținut de strategie și în manșa 1 au reușit să obțină un loc 27 din 64 de echipe participante. În manșa a doua, ne-a dat cu balta-n cap, obținând un loc 6, fiind printre puținele echipe care au reușit să își prindă cele 10 știuci punctabile. Final de concurs, un bine meritat loc 12, obiectiv îndeplinit. Ne-a bătut pe toți, pe mine, pe Boanță, pe Hrișcă, pe Berti, și încă 58 de echipe cu pretenții de pescari de competiție, dar la această etapă, față de Sorin…noi am fost adevărații cetățeni particulari cu diplomă de participare.

La berea de după concurs, Sorin l-a întrebat pe Berti ce a făcut în manșa a doua… acesta i-a răspuns că nu au reușit să prindă decât 5 știuci din cele 10. “Hai măh, glumești, cum să nu prinzi 10 stiuci, eu am prins o grămadă, de dimineața cu Linx d-ala argintiu și când se ridica soarele cu d-ăla maro! Nu ți-am zis ieri asta?” Îi spusese, mi-a povestit apoi Eugen… în manșa a doua când nu reușea să își prindă știucile a căutat în trusă un Linx “maro” în traducere. de cupru. Stupoare, nu mai avea nici unul, ghiciți unde erau toate Linxurile!

Tzack, pac

Și după cum ne arată Chef Sorin Bontea în această poză, data viitoare o să ne bată cu Tzack, o altă lingură oscilantă Berti pe care a început să o colecționeze.

Revenind la Linx, nu a fost o întamplare că Sorin a prins cu această oscilantă, nici că majoritatea pescarilor de știucă o au în trusă. Pentru mine, povestea Linx a început în 2009 într-o zi de Decembrie

Credeți că povestea s-a oprit aici? Ei bine, nu, ia vedeți ce a făcut la clean, tot în etapa LRS.

Daca ti-a placut, apreciez orice SHARE

Andy Arif

https://andyarif.ro

Pescuitul este o joaca frumoasa, atunci mai ales atunci cand o iei in serios. Copil de pescar, tata de pescar, prieten de pescar, povestitor, calator, iubitor de natura, visator in aceasta minunata lume a pescuitului. Fie ea vorbita, scrisa, foto, video sau online.

Postari asemanatoare

lasa un raspuns

ro_RO
Powered by TranslatePress