Cum pescuieste Chef Sorin Bontea la stiuca?

 Cum pescuieste Chef Sorin Bontea la stiuca?

Nu este o intamplare ca Sorin Bontea castiga majoritatea provocarilor la care participa, fie ca este vorba despre pescuit la stiuca in etapele LRS, Chefi la Cutite sau Asia Express. L-am cunoscut mai bine in Delta Dunarii si dupa cateva zile de pescuit impreuna, atat de placere, cat si in concurs, pot spune ca este unul dintre cei mai competitivi prieteni pescari pe care ii am. Chiar daca nu ai zice la prima vedere. Deci, hai la pescuit cu Chef Sorin Bontea!

Pentru ca foarte multi dintre voi au intrebat ce echipament a pescuit si ce naluca a folosit Chef Sorin Bontea in videoclipul de mai sus facut in Delta Dunarii, ei bine, sa stiti ca ne-a batut fix cu strategia, lanseta, mulineta, firul si linguritele noastre.

Aventuri la pescuit

Totul a inceput la Cupa Cetatenilor Particulari cand Sorin a venit la mine la barca si m-a intrebat cu ce pescuiesc eu la stiuca in Delta Dunarii. I-am raspuns ca in general cu oscilante, spinnerbait, glider, voblere minnow, diverse gume, naluci pe care i le-am si aratat fiind insirate prin barca. “Prea multe, cu care pescuiesti prima oara dintre toate astea?” m-a intrebat Sorin. “Pai, cred ca incep cu Linx” i-am raspuns instantaneu. “Ce-s astea, ca eu nu am…Eu de ce nu am d-astea?” a finalizat Sorin discutia. Ne-am scotocit prin truse si eu si Robert Boanta si i-am dat cateva linguri Linx de 8 si 10 grame. I-am explicat ca cele argintate sunt alegerea numarul unu si cand soarele este puternic sa le foloseasca pe cele galbene sau cupru.

Echipamentul lui Chef Sorin Bontea

La scurt timp dupa Cupa Cetatenilor particulari ne-am revazut in Delta Dunarii, in luna iunie, la o etapa in campionatul national ALRS de pescuit la rapitori din barca. Fiind toti cazati in aceeasi locatie, la Egreta Hidroturism, in saptamana premergatoare concursului, in afara zonei oficiale, am fost din nou impreuna la pescuit, pe “lacul Bucatarului” cel din videoclip. De aici a inceput prapadul.

Bataia e rupa din rai

Ne-a batut cu un scor de 20 la 3-4-5 stiuci pe mine si Boanta, pe Ciprian Hrisca si Danilov, pe nea Tinu Hanganu, fix cu linguritele noastre, Berti Linx. Si cu un combo pe care tot eu I l-am dat pentru pescuitul la stiuca compus dintr-o lanseta Daiwa Tatula 2,10 m, mulineta Daiwa Caldia 2500 si fir textil Stroft R2. Nu doar ca ne-a batut, ci a fost singurul dintre noi care a invatat ca stiucile stateau cantonate pe anumite zone si trebuie sa stai ancorat in acelasi loc toata ziua, o informatie pe care agil a folosit-o in concurs. Noi nu.

Liga Romana de Spinning

Au urmat zilele de antrenament oficial din cadrul etapei LRS, zile in care Sorin a gasit doua zone productive pe lacul Isac si Gherasimova unde a aplicat cele invatate din partida precedenta. Normal ca a functionat, a bagat la cap, a pus puncte GPS, strategia pentru competitie era pe jumatate facuta. Nefiind un adversar redutabil pentru noi, normal ca toti l-am luat la “bascalie” pe Sorin inainte si in zilele de antrenament.

Inclusiv Bobo (Mihai Bobonete), de asemenea participant in campionatul LRS, declarase intr-un interviu anterior:

Pe loc crezi ca se va clasa Chef Sorin Bontea? Dar Ciprian Hrisca?

Nu stiu cine l-a incurajat pe bucatar in treaba asta cu pescuitul dar va spun ca e Cetațean direct! :))) Glumesc, Sorin mi-e foarte bun prieten si suntem in oarecare masura la fel de incepatori amandoi. Hrisca ne-a initiat pe amandoi si odata cu trecerea timpului si cu obtinerea esecurilor noastre, imi dau seama, atat eu cat si Bontea, ca Hrisca avea nevoie de gaste la pokerul de seara… Altfel avem barci, giugele, echipamente…gheață pe barca… Lux.”

Linx-ul, bata-l vina

Fix inainte de concurs, cu statutul de cetatean particular la inaintare Sorin ne-a facut tuturor “curatenie” prin trusele de pescuit, cerand Linx-uri de la majoritatea concurentilor si prietenilor. Nu i-a iertat nici pe Hrisca, Stingu, Preda si bineinteles nici pe Eugen Berti, fabricantul linguritelor Linx. De fapt, cred ca nu a iertat pe nimeni. Ne-a declarat dupa concurs ca a adunat atunci nu mai putin de 50 de Linx-uri toate culorile, marimile si greutatile. Strategia era acum completa: stia unde, stia cum, avea cu ce si in plus, ceea ce nu stiam noi, voia sa ne bata si in concurs. Pe toti. Una dintre regulile de baza in castigarea unui concurs este sa iti doresti asta mai mult decat ceilalti.

La pescuit cu Chef Sorin Bontea si Adrian Constantin

Impreuna cu partenerul lui, Adrian Constantin, un fel de Reactoarele 3 si 4 in pescuitul stiucii, s-au tinut de strategie si in mansa 1 au reusit sa obtina un loc 27 din 64 de echipe participante. In masa a doua, ne-a dat cu balta-n cap, obtinand un loc 6, fiind printre putinele echipe care au reusit sa isi prinda cele 10 stiuci punctabile. Final de concurs, un bine meritat loc 12, obiectiv indeplinit. Ne-a batut pe toti, pe mine, pe Boanta, pe Hrisca, pe Berti, si inca 58 de echipe cu pretentii de pescari de competitie, dar la aceasta etapa, fata de Sorin…cetateni particulari cu diploma de participare.

Berea de dupa

La berea de dupa concurs, Sorin l-a intreabat pe Berti ce a facut in mansa a doua…acesta i-a raspuns ca nu au reusit sa prinda decat 5 stiuci din cele 10. “Hai mah, glumesti, cum sa nu prinzi 10 stiuci, eu am prins o gramada, de dimineata cu Linx d-ala argintiu si cand se ridica soarele cu d-ala maro! Nu ti-am zis ieri asta?” Ii spusese, mi-a povestit apoi Eugen… in mansa a doua cand nu reusea sa isi prinda stiucile a cautat in trusa un Linx “maro” in traducere normala de cupru. Stupoare, nu mai avea nici unul, ghiciti unde erau toate Linxurile!

Tzack, pac

Si dupa cum ne arata Chef Sorin Bontea in aceasta poza, data viitoare o sa ne bata cu Tzack, o alta lingura pe care a inceput sa o colectioneze.

Revenind la Linx, nu a fost o intamplare ca Sorin a prins cu aceasta oscilanta, nici ca majoritatea pescarilor de stiuca o au in trusa. Pentru mine, povestea Linx a inceput in 2009 intr-o zi de Decembrie

Credeti ca povestea s-a oprit aici? Ei bine, nu, ia vedeti ce a facut la clean, tot in etapa LRS.

Daca ti-a placut, apreciez orice SHARE

Andy Arif

https://andyarif.ro

Pescuitul este o joaca frumoasa, atunci mai ales atunci cand o iei in serios. Copil de pescar, tata de pescar, prieten de pescar, povestitor, calator, iubitor de natura, visator in aceasta minunata lume a pescuitului. Fie ea vorbita, scrisa, foto, video sau online.

Postari asemanatoare

Spune-ti parerea

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Powered by TranslatePress »