Pescuit skipping la salau si biban pe Snagov!

 Pescuit skipping la salau si biban pe Snagov!

Am pescuit skipping la salau si biban pe lacul Snagov. O partida de pescuit cu pesti putini nu este ratata daca la finalul zilei ai invatat ceva nou, cel putin din punctul meu de vedere. Asa s-a intamplat si la etapa LRS de la Snagov, de unde, in ciuda unui rezultat dezastruos, am ramas cu o experienta noua in ceea ce priveste skippingul.

Ce este pescuit skipping?

Nu voi intra foarte mult in acest subiect deoarece nu sunt un specialist in aceasta tehnica, chiar daca o folosesc de fiecare data cand am nevoie sa pescuiesc pe sub pontoane, copaci, stufuri sau alte obstacole. Pe scurt, skippingul este o tehnica de lansare a nalucii prin care aceasta sare in mod repetat pe suprafata apei pentru a ajunge in locurile greu accesibile. Primele lectii de skipping le-am luat cu totii in copilarie cand ne jucam “pietricica” sau “broscuta” aruncand pietre plate pe luciul apei, care salta mai de mai multe ori sau se ducea mai departe castiga. Cam aceasta ar fi o definitie simpla, pentru aprofundare va recomand sa scotociti prin arhivele YouTube-ului unde veti gasi o gramada de tutoriale privind aceasta tehnica.

Wobble jig plat ca piatra, iute ca sageata!

Revenind la Snagov, skippingul este un must have pe acest lac, pontoanele fiind ultima reduta a pestilor sufocati de presiunea braconajului, plase, curent electric, furci, bipezi. Fara a avea timp pentru antrenamente am mizat din start pe acest stil de pescuit in speranta de a gasi bibanii aducatori de puncte. In antrenamentul oficial, ajunsi la primul ponton, Robert scoate un plic cu wobble jig si ma intreaba: “Le stii pe astea?”. Le stiam ca si forma de multa vreme, un fel de swim jig care evolueaza asemanator unui vobler, cu bataie pe flancuri pe cadere si in recuperare, actiune asemanatoare cu cea a unui vobler, de aici si denumirea wobble. Ce nu stiam era ca Robert le gasise aplicatia in skipping. Va aduceti aminte cand gaseati piatra aia plata perfecta pentru “broscuta”? Ei bine, cam aceeasi senzatie am retrait la prima lansare sub ponton cu wobble jig, s-a dus glont!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pescuit skipping la salau si biban, o joaca frumoasa.

Chiar daca la aceasta etapa pestii nu erau sub pontoane, se mai intampla asta… si nereusind sa ne adaptam conditiilor de concurs, timp de doua zile ne-am jucat copilareste pe sub pontoane, stufuri, salcii exclusiv cu wobble jig-urile. Rezultatele, cum spuneam mai sus, au fost sub masura asteptarilor, dar joaca de-a skippingul ne-a adus un plus de distractie la fiecare peste prins. Eu unul nu l-am mai lasat. Ultimul salau al zilei, a fost prins de Robert, fara wobble jig, dar tot cu tehnica skipping, lansand pe sub stufurile aplecate in zonele unde pragul era chiar in mal. Stiu ca toti aveti trusele doldora de jiguri si naluci, dar faceti loc si catorva wobble-uri, iesiti la pescuit si incercati aceasta tehnica, daca nu prindeti macar distractia este garantata. Pe noi ne-au aprobat in cor pana si curcanii!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Info shop:

Wobble jig, turnate pe carlige Fudo, sunt disponibile in marimile de carlige 1, 2, 4, 1/0, 2/0, 3/0, 4/0 pe greutati de 1,8, 3,5, 7, 10gr pe

http://www.tacklearena.com

De tehnica plomb palette stii?

Daca ti-a placut, apreciez orice SHARE

Andy Arif

https://andyarif.ro

Pescuitul este o joaca frumoasa, atunci mai ales atunci cand o iei in serios. Copil de pescar, tata de pescar, prieten de pescar, povestitor, calator, iubitor de natura, visator in aceasta minunata lume a pescuitului. Fie ea vorbita, scrisa, foto, video sau online.

Postari asemanatoare

lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Powered by TranslatePress