Povestea unui intro video de pescuit, AndyArif.ro!

 Povestea unui intro video de pescuit, AndyArif.ro!

Pe lângă harul de a scrie într-o manieră unică, (vezi articol 1) Ioana Alexe şi desenează într-un mare fel (vezi articol 2). Pe deasupra, ştie şi cu editarea photo&video, fiind DTP la revista Arhitectura. Iar eu aveam nevoie de un intro video de pescuit pentru videoclipurile mele de pe YouTube. Ceva special.

“Bună Ioana, ştii să faci şi animaţie video? Am nevoie de un intro pentru site/YouTube care să conţină câteva elemente: un peşte desenat de tine în time lapse, logo-ul AA pe care îl am, sloganul “It’s all about fishing” şi AndyArif.ro. Şi să mă reprezinte aşa cum ma vezi tu personal, prin site, YouTube, Facebook, Instagram, ca personaj. În rest ai mână liberă! Nu mă întreba pe parcurs, nu vreau să te influenţez, sunt sigur că o să iasă bine”

Ce a ieşit? Normal că ceva special, aşa cum am cerut, aşa cum este şi Ioana. O poveste prinsă în ritm de Rush (cum altfel) timp de 37 de secunde, în spatele căreia se ascunde o mică operă de artă. Cel puţin pentru mine. Cu acceptul Ioanei, redau “story-ul” acestui proiect, prin cuvintele ei.

“Dialogurile cu Andy sunt exact aşa cum le descrie el. Spune o vorbă şi două încurajări şi apoi pleacă la pescuit. Lucrez într-o redacţie (cât despre arhitectură, nici n-are rost să vorbesc) şi acolo am mereu teme şi termene, autori şi cereri clare. Textele au un număr de semne, o temă, iar vizualurile şi mai multe constrângeri şi predări strânse. Deci în viaţa reală nu îmi spune nimeni: “fă ce vrei, când vrei, despre ce vrei. “Nu mă întreba pe parcurs, nu vreau să te influenţez, sunt sigur că o să iasa bine” e foarte măgulitor dar îmi dă greu.

O lună am desenat ştiuci (o să admirăm ştiuca la muzeu, da, da!) şalăi şi bibani, ştiind de la prima linie că nu asta vreau să fac. Am avut dreptate, în ultima vreme Andy a mai adăugat nişte păstrăvi şi câteva plătici suedeze. Aşa că am renunţat la ideea unui peşte anume, mai ales ca sunt ani de când citesc blogul şi mai mă uit la filmele de pe YouTube. M-aş fi plictisit demult dacă era vorba doar despre peşti şi echipament.

Dar am rămas cu cuvântul lui preferat “poveste” pe care îl foloseşte mereu referitor la oameni sau întâmplări trecute. Toţi au impresia despre pescari că inventează poveşti şi probabil că aşa e. Unii spun că suntem mincinoşi, dar de fapt lumea aia a apelor, te face să o vezi altfel, mai mare, mai simplă. Lumina dimineţilor la pescuit e mai crudă, iar ziua este populată de peşti imenşi şi posibilităţi ireale în lumea reală. Aşa am ajuns la ideea unei lumi adânci, ascunse şi fluide ca memoria. Sigur că ar fi putut fi apa aia în care orice arunci rămâne acolo, ascuns privirii. Doar că apele sunt multe şi nu sunt chiar unice, iar eu aveam nevoie de un element special. Vă daţi seama că trăim pe o planetă acoperită de 2/3 apă şi lumea se miră că pescuim?!

Mi s-a părut ca luna, cu influenţa ei asupra apelor, se potriveste bine cu apa din partea a doua a intro-ului. O lună ca un peşte omniprezent în visele pescarului, regina poveştilor, mereu prezentă, puţin distantă, puţin tăcută, cu o faţă nevăzută. Exact ca subiectul meu. Ochiul ăla supradimensionat prin care se văd alte lumi este privirea lui Andy mereu întoarsă spre interior. Dincolo de toate aceste lumi sensibile am punctat şi umorul cald, niciodată ironic sau răutăcios, perfect adaptat discuţiei şi interlocutorului, aşa a apărut peştisorul ăla jucăuş şi scrisul de benzi desenate. Am vrut să fie două planuri: povestea plină de imaginaţie şi imaginea reţinută. De aici sigla care se reflectă în apă, ca în final să rămână clară plutind între ape.

Poate am descris în cuvinte multe o imagine care am vrut sa fie doar ca o idee fugară, să îi rămână în memorie ca ceva care nu e pe de-a întregul explicit. O părere. I-am spus de la început că va fi altfel prin ochii mei şi n-am căutat să mă ţin de vorba asta, dar asa a ieşit.”

Mai departe, spuneţi voi cum vi s-a părut acest intro video de pescuit, eu unul am rămas fără cuvinte şi o să vă terorizez cu el în toate videoclipurile care urmează pe YouTube. Mulţumesc Ioana!

PS1: Apropos de terorizat, eu unul insist ca Ioana să îşi facă un blog.

PS2: Insistaţi şi voi!

Daca ti-a placut, apreciez orice SHARE

Andy Arif

https://andyarif.ro

Pescuitul este o joaca frumoasa, atunci mai ales atunci cand o iei in serios. Copil de pescar, tata de pescar, prieten de pescar, povestitor, calator, iubitor de natura, visator in aceasta minunata lume a pescuitului. Fie ea vorbita, scrisa, foto, video sau online.

Postari asemanatoare

lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Powered by TranslatePress