Poveşti cu ştiuci. Cei trei purceluşi şi lupul cel rău!

 Poveşti cu ştiuci. Cei trei purceluşi şi lupul cel rău!

foto @ginabuliga

“Dacă ai fi obligat să pescuieşti cu o singură nălucă la ştiucă, care ar fi aceea?”

Aceasta a fost laitmotiv-ul partidei de pescuit la ştiucă de mai jos, având ca protagonişti pe Emil Grecu, David Neacşu, Ciprian Hrişcă şi subsemnatul, locaţie Holbina Trei Bibani, Delta Dunării. Totul a pornit de la un rămăşag pus între Emil şi Ciprian, urmând să participăm pe echipe la o întrecere cetăţenească unde contau cele mai mari cinci ştiuci prinse pe parcursul a două zile pescuit.

Rămăşagul

Înainte de plecare începe teasing-ul masculino-competiţional de pescuit la ştiucă şi Emil îi spune lui Ciprian că o să ne bată la cel puţin 10 locuri distanţă. Ciprian nu se lasă mai prejos şi pune rămăşag cum că îi batem noi pescuind fiecare doar cu o singură nălucă, el cu un vobler, eu cu un plic de gume. A mers pe un bax de vin. Câteva minute mai târziu, Ciprian mă sună, îmi spune de rămăşag şi mă anunţă râzând: “Arifule, pregăteşte porcii! Eu ce să iau? Baby Buster sau Wolf Tail? Aaaa, stai că mai am o armă secretă de la Anghelina, aşa ceva nu există, îţi povestesc pe drum.”

Pescuit la ştiucă şi povestea porcului

De ce porci? Pentru că, dacă aş fi obligat să pescuiesc cu o singură nălucă, nu doar la ştiucă, chiar şi la şalău, aş alege cu siguranţă familia Pigshad. Ciprian ştia asta, aşadar m-a băgat într-o zonă de confort. Cu Piglet de 10cm, Pig Shad Jr. de 15-20cm, Pig Shad de 23cm aş pescui cu încredere pe orice apă, fie în ţară sau peste hotare. Sunt gume care nu m-au dezamăgit niciodată, ca şi reper vedeţi pescuit la ştiucă în Delta Dunării pe natural, episodul 1, episodul 2, pescuit la şalău pe lacul Săruleşti şi maşcatele din Suedia. Practic, plecam din pole position.

foto @ginabuliga

Drumurile şi nălucile noastre toate

Orele 7.00 dimineaţa, joncţiunea cu Ciprian, Emil şi David. Pe drumul spre Delta Dunării facem recensământul nălucilor cu care vom pescui. Chiar dacă nu am surprins momentul în videoclip, Emil mi-a spus că pentru el, la Holbina, cea mai bună nălucă în timp, pentru ştiuci mari, a fost Wolf Tail Jr. Eu am declarat toţi porcii pe care îi aveam la mine, David, cum îl bine ştim a numit faimoasa oscilantă irlandeză. Supriza a venit de la Ciprian, care ne-a surprins cu o copie de Miuras Mouse handmade by Cristi Anghelina, arma lui secretă, neprobată încă în pescuit la ştiucă. Sincer, am vrut să i le “uit” în maşină, totuşi, aveam un concurs de câştigat.

foto @ginabuliga
foto @ginabuliga
foto @ginabuliga
foto @ginabuliga

foto @ginabuliga
foto @ginabuliga
foto @ginabuliga
foto @ginabuliga
foto @ginabuliga
foto @ginabuliga

Patru în două bărci, dacă socotim şi nălucile

Programul şi regulile au fost simple, două zile de pescuit la ştiucă, patru manşe, pauză de bere la 10.00 dimineaţa obligatorie, pauză de masă, sprit şi somn la prânz, cele mai mari cinci ştiuci. Bineînţeles că s-au folosit mai multe năluci, dar la final, patru dintre acestea au prins toate ştiucile punctabile: Piglet Shad, Pig Shad Jr, Baby Buster şi…fără a fi o surpriză, Wolf Tail Jr. Cine şi cu ce a câştigat întrecerea cetăţenească? Rămâne să vedeţi în videoclip. Enjoy şi va urma revanşa!

Daca ti-a placut, apreciez orice SHARE

Andy Arif

https://andyarif.ro

Pescuitul este o joaca frumoasa, atunci mai ales atunci cand o iei in serios. Copil de pescar, tata de pescar, prieten de pescar, povestitor, calator, iubitor de natura, visator in aceasta minunata lume a pescuitului. Fie ea vorbita, scrisa, foto, video sau online.

Postari asemanatoare

lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Powered by TranslatePress