Să fie şalău şi biban! Începe campionatul naţional de pescuit la răpitori LRS 2021

 Să fie şalău şi biban! Începe campionatul naţional de pescuit la răpitori LRS 2021

Campionatul Naţional de pescuit la răpitori din barcă ALRS 2021 debutează cu prima etapă pe lacul Valea Argovei pe 15 şi 16 mai. Este a 17-a ediţie care se desfăşoară pe lacul din judeţul Călăraşi, Valea Argovei fiind renumită pentru capturile de şalău şi biban. Judecând după cele 72 echipe înscrise până astăzi la prima etapă, campionatul naţional de pescuit la răpitori din barcă LRS 2021 va aduna anul acesta cea mai mare comunitate de pescari sportivi din România, atât pescari sportivi profesionişti, cât şi pescari amatori urmăritori ai fenomenului.

Unde poţi să urmăreşti live campionatul naţional de pescuit la răpitori din barcă LRS 2021?

Campionatul Național de Pescuit din Barcă la Răpitori LRS 2021 poate fi urmărit live pe site şi paginile LRS de Facebook şi Youtube, clasamentele live pe aplicaţia Predator Challenge, iar ştirile pe ProSport, Digi24, Fishing&Hunting Channel, Gândul, RăpitoriMania.ro şi nu în ultimul rând, aici, pe AndyArif.ro

Calendar competiţional campionatul naţional de pescuit la răpitori din barcă LRS 2021

Etapa 1: pescuit la biban şi salău, Valea Argovei 15-16 Mai, organizator ACS Brasov Spinning Team

Etapa 2: pescuit la avat, biban, ştiucă, şalău, Delta Dunării 19-20 Iunie, organizator ACS Delta Spinning Club

Etapa 3: pescuit la biban şi clean, Bicaz 6-8 August, organizator ACS Bucovina Fishing, ACS Bass Hunters

Etapa 4: pescuit la biban şi ştiucă, Snagov 11-12 Septembrie, organizator CPS Drill

Cupa Ligii Delta Predator Challenge pescuit la avat, biban, şalău, ştiucă, 23-24 Octombrie, organizator LRS & ACS Delta Spinning Club

– Pentru pescarii sportivi, în anul 2021, LRS organizează peste 30 de competiţii în sistem de campionat naţional de pescuit la disciplinele “Pescuit la răpitori din barcă”, „Pescuit la răpitori de pe mal”, “Street Fishing” şi “Trout Area”

competitii pescuit la rapitori

Info Campionatul Național de Pescuit din Barcă la Răpitori LRS 2021

– Peste 100 de echipe de pescari profesionişti se întrec anual în Campionatul Naţional de Pescuit la Răpitori din Barcă LRS

Campionatul Național are o vechime de 14 ani, de 12 ani fiind organizat de Liga Română de Spinning, formată din 22 de cluburi sportive de pescuit.

– Pescuitul se desfăsoara pe echipe de doi pescari într-o barcă fără limită de putere la motoarele termice.

– În 2021 cele 4 etape ale campionatului naţional LRS se vor desfăşura pe pistele: Valea Argovei, Delta Dunării, Bicaz, Snagov.

– Fiecare etapă are două manşe a câte 8 ore, arbitrajul fiind realizat cu ajutorul aplicaţiei pentru telefon Predator Challenge folosită anul trecut la Cupa Ligii Danube Delta Predator Challenge. Vezi regulament.

– În fiecare manşă a fiecărei etape punctează maximum 20 de peşti din minimum două specii de peşti răpitori (avat, biban, clean, şalău, ştiucă). Pescuitul se desfăşoară în stil Catch, Photo and Release (Prinde, Pozează, Eliberează) în acest fel toţi peştii se întorc nevătămaţi în mediul lor natural.

– Toate echipele sunt obligate să aibă în dotare camere video cu care se filmează pe toată durata manşelor din cele 4 etape ale campionatului LRS.

La finalul campionatului național, cele mai bine clasate 3 echipe din cele 4 etape formează lotul naţional şi reprezintă România la Campionatul Mondial FIPS-CIPS (România a fost Campioană Mondială FIPS în Rusia 2017 şi ocupă locul III la această disciplină în clasamentul general pe naţiuni).

– O parte din taxele încasate pentru înscrierea în competiţiile LRS este redirecţionată către asociaţiile care se ocupa de pistele de concurs pentru populări cu speciile ţintă în vederea refacerii populaţiei piscicole.

Daca ti-a placut, apreciez orice SHARE

Andy Arif

https://andyarif.ro

Pescuitul este o joaca frumoasa, atunci mai ales atunci cand o iei in serios. Copil de pescar, tata de pescar, prieten de pescar, povestitor, calator, iubitor de natura, visator in aceasta minunata lume a pescuitului. Fie ea vorbita, scrisa, foto, video sau online.

Postari asemanatoare

lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Powered by TranslatePress