Și păstrăvii se omoară, nu-i așa? Moartea vine pe Berti Taifun

 Și păstrăvii se omoară, nu-i așa? Moartea vine pe Berti Taifun

Turcule, știi câți păstrăvi omor acum cu Berti Taifun? Și câți am omorât indirect cu lingurițele astea de când le produc? Îmi vine să plâng, sunt unul dintre ăia care decimează frecvent populația de păstrăvi din România. Dar nu am cum să nu le mai fac.

Asta mi-a spus Eugen German într-o zi, în atelierul Berti, în timp echipa cu ancore o nouă șarjă de oscilante ucigașe Berti Taifun.

Berti Taifun, o oscilantă versatilă care prinde, prinde, prinde…

Și nu numai păstrăvi a decimat Berti Taifun, această mică oscilantă este cea mai versatilă nălucă metalică cu care am pescuit de-a lungul timpului. De pe mal sau din barcă, pe râu sau pe lac, în țară sau în străinătate, Berti Taifun este lingurița cu care am reușit să prind majoritatea speciilor de pești răpitori și nu numai. Avați, bibani, bibani americani, cleni, lipani, știuci, păstrăvi de toate soiurile, plătici, roșioare, somni, văduvițe. Șalău încă nu am prins, dar sincer nici nu am încercat. Mai nou am bifat și ceva specii marine, vezi aici. Dacă aș fi obligat să pescuiesc tot restul vieții cu o singură nălucă, ghiciți care ar fi? Castabilă și versatilă, o arunci departe și o poți pescui în suprafață, între ape, pe substrat, recuperare lentă sau rapidă, jigging sau cum îți mai vine să o animi, prinde al naibii de bine. Exact, Berti Taifun.

Buletin de Suedia, nume, prenume, Berti Taifun

Am mai scris asta în articolele din trecut și am spus-o și în filmele de pe F&H, la pescuitul salmonidelor pot pleca oriunde în lumea asta linistit cu o oscilantă Berti Taifun și o rotativă Berti Axat. Jur pe trusa mea de Suedia, hai, maximum, mai arunc și o mână de voblere, să fie, că unde nu rămâne, nu se ajunge. Dacă tot a venit vorba de Suedia, așa din senin, că n-am mai scris de mult, în videoclipul de mai sus pe care l-ați urmărit sau îl veți urmări (nu uitați de like, share, subscribe și un comentariu d-ampulea pentru algoritmii SEO Youtube) am ucis trei păstrăvi, cu Berti Taifun, of course, în maximum 10 minute. Fără nici un regret.  Există o linie fină între Catch and Release și a putea ucide cu brutalitate câțiva pești, asta dacă te-ai lepădat de sacoșă și totuși nevoia masculină de a vâna, a pescui și a ucide nu îți dă pace. Poți omorâ și mânca prada, fără să arunce nimeni cu pietre în tine, atâta timp cât respecți regulile.

Berti Taifun, Kill Bill, capitolul 1

Să nu vă închipuiți că în Suedia umblă păstrăvii precum somnii pitici prin lacul IOR. Există și acolo presiune pe pești, zile mai bune sau mai proaste, lacuri și râuri mai bogate sau mai sărace în populație piscicolă. Lacul din videoclip a fost o întâmplare fericită în urma unei partide pe pescuit nefericită la știucă împreună cu Roine și Kim. O zi ploioasă în care nu am prins mare lucru, am ratat câteva știuci mari și am sacrificat câțiva bibani pentru cină. Nimic special. Pontul fericirii a venit de la un prieten de-al lui Roine care l-a sunat să se intereseze dacă am avut succes în partida noastra de pescuit pe Umealven. În urma răspunsului negativ și a localizării noastre, ne-a dat un share location cu lacul respectiv, aflat la câteva minute de noi. “Duceți-vă să vă distrați cu niște păstrăvi sinucigași.”

Trei Doamne și toți trei cu Berti Taifun

Tata Roine ne-a spus celor doi copii, eu și Kim “Aveți 15 minute la dispoziție să vă faceți damblaua, pe urmă trebuie să plecăm că se închid magazinele și avem de făcut cumpărături.” Yes, Daddy. Ce s-a întâmplat acolo am încercat să comprim ca Tarantino, ha, în cele câteva minute ale videoclipului. Coloana sonoră o fredonasem deja la locul faptei, The Whistle Song, derulând în gând cum hăcuia Ema Thurman japonezii pe bandă rulantă. Ce a fost fun? Am ucis cu zâmbetul pe buze, un pește de căciulă, cât specifica regulamentul licenței de pescuit, am mâncat și n-am plâns. Ce este trist? Că în fiecare an, de la Revoluție încoace, se toarnă zilnic câte un remake prost al celebrului film Kill Bill pe lacurile noastre din țară. Până la ultimul păstrăv. Până la ultima știucă. Până la ultimul pește răpitor.

Dacă v-a întristat această tragicomedie, vă recomand o doză de Perfect Day sau o porție de Burgeri. Pentru cei buni de muscă, avem FlyFishing. Așa-i că anul viitor mergeți și voi în Suedia? Nu uitați de Berti.

Daca ti-a placut, apreciez orice SHARE

Andy Arif

https://andyarif.ro

Pescuitul este o joaca frumoasa, atunci mai ales atunci cand o iei in serios. Copil de pescar, tata de pescar, prieten de pescar, povestitor, calator, iubitor de natura, visator in aceasta minunata lume a pescuitului. Fie ea vorbita, scrisa, foto, video sau online.

Postari asemanatoare

lasa un raspuns

Powered by TranslatePress