Primul test la rece cu lanseta Quantum Smoke S3!

De ce test la rece cu Qauntum Smoke? Pentru ca nu ma asteptam sa prind si peste, asta a fost bonus. Nu ma asteptam nici ca in mijlocul lui februarie sa ma bucur de o temperatura confortabila pentru a face testul promis cu o noua lanseta Quantum Smoke S3 de 2,4m. Ma rog, nu ma asteptam la mai multe, dupa cum veti vedea/ati vazut in videoclip.

Ce nu am mai apucat sa spun in test?

Ideea de baza a testului a fost simpla, imi propusesem sa ies cateva ore pe malul unui lac sa fac cateva lansari pe care sa le masor cu un counter (masurator) de fire pentru a-mi confirma plaja generoasa de greutati marcata pe talonul lansetei, 7-55g. Cu counterul nu m-am descurcat, fie l-am montat gresit, ori nu l-am pus corect, bref la prima lansare cu guma nelestata de 8g mi-a aratat o lungime de 80m. Oi fi eu meserias, dar nici chiar asa. De lansat, lanseaza bine.

Greutatile inscrise pe talon

Dupa ce am lansat de mai multe ori cu 8g, 24g si 50g si apoi am pescuit cu alte greutati, pot spune ca blancul da maximum de randament in plaja de 10-50g. La prima atingere din showroom am crezut ca nu voi avea o priza ferma pe mandrina slim, la o lanseta de forta prefer mandrinele mai groase. Intr-o nota normala de subiectivism, va spun ca nu sunt nici un adept al contactului direct al degetelor cu blancul, nu consider aceasta “calitate” necesara la o lanseta. In pescuit nu m-a mai deranjat si este placuta vizual din punct de vedere design, un mare plus al gamei Smoke S3 Spinn in opinia mea.

Test la rece cu Qauntum Smoke, mulineta S40

Initial, pentru Spinn 55, am ales pentru imperechere o mulineta din aceeasi gama, mai precis Smoke S3 40. Mi-au facut cu ochiul constructia robusta si tamburul generos, la lansetele de 2,4m folosesc in general mulinete de clasa 3000. Cred ca am exagerat un pic cu marimea, tamburul larg inghite 210m de 0,30mm, trebuie pus prea mult buraj pentru a incarca un multifilament decent de 110m. Si eu am avut un fir prea gros pentru buraj. Am incarcat-o prost, o sa revin asupra acestui aspect. Chiar daca vorbim de un mic tanc gratie constructiei, angrenajele mulinetei ruleaza fin. Ansamblul se echilibreaza bine, nu m-a deranjat in pescuit, dar cu siguranta in viitor voi pune o alta mulineta mai usoara pe Spinn55. Pe Smoke S3 40 o voi muta pe o lanseta mai puternica pentru pescuit cu naluci XXL.

In ritm de bass pe Tancabesti

Cu test facut, am mai avut putin timp de pescuit. Nu mai este un secret ca lacul Tancabesti a fost populat cu Black Bass si Striped Bass. Aveam o lanseta, o mulineta si cateva gume, pai nu ar fi misto sa prind si un bass asa pe final de zi? Dupa o jumatate de ora, pe o mica portiune dezghetata a lacului Tancabesti 1 am reusit sa dau de ei. Sase atacuri, doua finalizate cu doi Black Bass grasi si frumosi pana la lasarea serii. In pescuitul la bass cu naluci soft (si nu numai) obtinerea unui drill sta in capacitatea unei lansete de a permite pestelui sa inhaleze naluca timp de cateva secunde fara a simti opunere. Spinn55, care nu este o lanseta specializata de pescuit la bass, a facut fata cu brio si acestui test, daca ati vazut filmul, stiti la ce ma refer.

Mai multe informatii despre Quantum Smoke S3 Spinn55 gasiti aici.

Vezi si rezultatul testelor „la cald” dupa un an de zile aici.

Daca ti-a placut, apreciez orice SHARE

Andy Arif

https://andyarif.ro

Pescuitul este o joaca frumoasa, atunci mai ales atunci cand o iei in serios. Copil de pescar, tata de pescar, prieten de pescar, povestitor, calator, iubitor de natura, visator in aceasta minunata lume a pescuitului. Fie ea vorbita, scrisa, foto, video sau online.

Postari asemanatoare

lasa un raspuns

Powered by TranslatePress