Toate permisele de pescuit 2024, ANPA, ARBDD, PG, într-un singur loc! GRATUIT.

În curând reîncepe nebunia cu permisele de pescuit gratuite pe anul 2024 și m-am gândit să vă pun toate link-urile într-un singur loc, așa cum mi-ar plăcea și mie să le am la îndemână. De fapt, le pun aici și pentru mine, dacă stau să mă gândesc mai bine. Nu sunt cine știe ce modificări la permisele gratuite, față de anii trecuți, 2021, 2022, 2023, nici la ANPA (Dunăre, ape neconcesionate, Marea Neagră) nici la ARBDD, Delta Dunării. Rămân gratuite și în 2024. Cât mi-au fost de folosință permisele de pescuit în 2023? Dar Permisele de Graniță? O să vă spun pe scurt la finalul articolului, până atunci, să fie permise gratuite de pescuit în România și în 2024!

Permise de pescuit gratuite ANPA 2024, Dunăre, ape necontractate, Marea Neagră

Permisul de pescuit ANPA 2024 este emis și eliberat online de Agenția Națională pentru Pescuit și Acvacultură.

Permisul de pescuit ANPA 2024 este un document GRATUIT, nominal și netransmisibil care atestă dreptul de a practica legal pescuitul sportiv recreativ în habitatele piscicole naturale necontractate de asociațiile de pescari sportivi, Dunăre și Marea Neagră, cu excepția Deltei Dunării.

În 2024 există trei tipuri de premise de pescuit 2024 care trebuie emise pentru a putea pescui legal pe apele din România: Permis pentru Dunăre și Habitale Naturale Necontractate – gratuit, Permis pentru Marea Neagră – gratuit, Permis pentru Habitatele Piscicole Naturale Contractate De Asociații – cotizații la asociații.

Permisele de pescuit ANPA 2024 se eliberează anual și au valabilitate până la finele anului în curs.

Pentru emiterea permiselor de pescuit ANPA 2024 va trebui să răspundeți la câteva întrebări din legislația pescuitului, legislație pe care toți pescarii sportivi ar trebui să o cunoască. Aveți mai multe detalii aici. Spre ajutor, pe site-ul infodelta.ro, găsiți răspunsurile la aceste întrebări și alte informații utile. Dacă ați avut permis de pescuit ANPA emis anul trecut, va trebuie să depuneți și fișa de captură 2023, informații suplimentare aici. Atenție, toate cele trei premise de pescuit 2024 ANPA nu sunt valabile în teritoriul ARBDD (Delta Dunării).

Contact ANPA (Agenția Națională Pentru Pescuit și Acvacultură):

Website: http://www.anpa.ro/

Telefon: 0374.466.140, 0374.466.139

Fax: 0374.466.138

E-mail: anpa@anpa.ro

 

Permise de pescuit 2024 în Delta Dunării ARBDD (Administrația Rezervației Biosferei Delta Dunării)

Permisul de pescuit în Delta Dunării 2024 este GRATUIT și se poate elibera online de pe site-ul ARBDD și fizic de la automatele instalate la sediul ARBDD din Tulcea sau Centrele de Informare și Vizitare din localitățile Chilia Veche, Crișan, Sulina și Murighiol. Pentru accesul în Delta Dunării, pe lângă Permisul de pescuit va trebui să aveți și Permisul de acces turist, Permisul de acces ambarcatiune și Permisul auto în cazul care vreți sa intrați cu barca sau mașina în teritoriul Rezervației Biosferei Delta Dunării.

Ce nu este gratuit în 2024 teritoriul ARBDD (Delta Dunării)?

Permisul de acces ARBDD pentru turişti: 5 lei/persoană/zi; 15 lei/persoană/săptămână; 30 lei/persoană/an; Gratuit pentru pensionari, elevi, student, persoane cu handicap.

Permisul de acces ARBDD pentru autovehicule: 10 lei/autovehicul/zi; 100 lei autovehicul/an.

Permisul de acces în ARBDD pentru ambarcaţiuni: 20 lei/ambarcaţiune/sejur; 100 lei/ambarcaţiune/an.

Permis de pescuit recreativ/sportiv RBDD: 30 lei / persoană /an; 10 lei /an pentru elevi, studenţi, persoane cu handicap uşor şi mediu.

Alte informații obținere permise de pescuit Delta Dunării 2024 ARBDD (Administrația Rezervației Biosferei Delta Dunării)

Toate permisele ARBDD pot fi emise online și plătite cu card bancar. Permisele ARBDD pot fi achiziționate online de pe https://permise.ddbra.ro/, de la automatele instalate la sediul ARBDD direct de la punctele de lucru ARBDD.

Permisele ARBDD pot fi păstrate în format electronic pe telefon pentru verificarea de către organele abilitate.

Permisele ARBDD pot fi achiziţionate și prin SMS la 7494 cu textul TUR1, TUR7, TURAN nume, AUTO1, AUTOAN nr. înmatriculare auto sau AMB7, AMBAN date identificare ambarcațiune.

Eventualele probleme întâmpinate cu eliberarea permiselor online se pot transmite pe mailul suportddbra@abt.ro

Contact ARBDD (Administrația Rezervației Biosferei Delta Dunării):

Website http://www.ddbra.ro/

Adresa: Str. PORTULUI Nr. 34A, Tulcea, Romania – 820243

Telefoane:

Centrala: +40 240 51 89 24    +40 240 51 89 25

Secretariat: +40 240 51 89 45

E-mail: arbdd@ddbra.ro

 

Permise de Graniță 2024 pentru pescuit în zone de frontieră

Atenție! Pentru a pescui în zonele de graniță, pe lângă permisele de pescuit 2024, aveți nevoie și de Permisul de graniță (PG). Acesta este un aviz suplimentar permisului ANPA sau ARBDD, necesar pentru pescuitul în apele de frontieră. PG-ul este emis de Poliția de Frontieră din județul de care aparține zona de pescuit. Permisele PG se pot obține online prin completarea unei cereri și a unui formular, documentele se elibereaza gratuit în termen de 30 de zile.

Pentru obținere PG sunt necesare următoarele documente scanate:

Cererea de eliberare a avizului de pescuit

Poză sau scan după BI/CI posesorului permisului de pescuit care face cererea.

Permisul de pescuit ANPA – eliberat de Agenția Națională de Pescuit și Acvacultură (A.N.P.A.) și A.R.B.D.D pentru județele Tulcea și Constanța.

Formularul se completează online și se atașează documentele menționate. Pentru mai multe zone, nu completați pe modelul de cerere decât datele dumneavoastră, fără zone sau Km fluviali.

Sunt considerate zone de frontieră / zone supuse regimului de control al Poliției de Frontieră următoarele:

Teritoriul aflat pe o adâncime de 30 km. față de frontiera de stat și țărmul Mării Negre, către interior;

Suprafața aeroportului sau a portului cu platformele, imobilele și instalațiile aferente – în județele din interiorul țării, unde funcționează aeroporturi și porturi deschise traficului internațional;

Fâșiile de teren, situate pe o adâncime de 10 km de o parte și de cealaltă a malurilor Dunării interioare, deschisa navigației internaționale, inclusiv brațul Măcin în întregime.

Contact Poliția de Frontieră:

Website: https://www.politiadefrontiera.ro/

Telefon: 021.316.25.98021.318.25.92, fax: 021.312.11.89.

Telefon de informare: (+4)021.9590 (număr apelabil din orice rețea națională sau internațională).

Pentru transmiterea unei petiții/reclamații/sesizări vă rugăm să accesați formularul on-line de la următorul link https://www.politiadefrontiera.ro/ro/main/pg-petitii-171.html

E-mail: pfr@igpf.ro (destinat strict comunicării interinstituționale).

La ce mi-au folosit permisele de pescuit în 2023?

Păi în primul rând, GRATUIT sau NU, eu personal îmi fac TOATE permisele de pescuit la început de an. Fie că ajung în locurile în care mi-am propus, fie că nu ajung, speranța moare ultima. Anul acesta nu prea mi-au folosit pentru că partidele mele de pescuit, mai puține ca de obicei, s-au consumat în afara țării. Da, am dat Dunărea pe râul Garam (Hron) din Slovacia, Delta pe Marea Caraibilor din Republica Dominicană, Valea Argovei, Săruleștiul, Argeșul și râurile Romsilvei pe apele hipnotizante ale Suediei. Nu premeditate, ci așa a fost să fie, dar… Întotdeauna este un DAR, în opinia mea, permisele de pescuit nu ar trebui să fie gratuite. GRATUIT nu este nimic pe lumea asta. Pentru ape și pești sănătoși este nevoie de “cineva” responsabil care să le păstorească cu banii din permise, fie acel “cineva” legislativ, asociație sau club sportiv de pescuit. Că altfel rămânem în scurt timp, deja se scurge timpul mult prea repede, fără ape, fără pești, fără pasiune. Bine, bine, urmează întrebarea românului: cât ar trebui să coste? Nu știu, dar haideți să vedem cât m-au costat pe mine permisele și activitățile de pescuit de anul acesta.

Debut la pescuit în 2023, Decembrie – Ianuarie, Punta Cana

“Pescuit în Punta Cana Republica Dominicană? Iarna? De Revelion? Pe Marea Caraibilor și Oceanul Atlantic? Pfff. Te-ai ajuns. Ei bine, nu, nici nu m-am ajuns, încă, nici nu am programat această ieșire strict pentru pescuit, ci mai degrabă a fost o mică extensie la un concendiu de familie de mult visat și realizat într-un final. Că am mereu scule de pescuit la mine oriunde plec peste hotare, deja v-ați obișnuit, și voi, și prietenii și familia mea. Dar și pescuitul ăsta se tot repetă… cel mai plăcut lucru sunt pregătirile, visurile, iluziile și pe urmă rutina. Apoi, oricâtă experiență ai avea profesionist sau amator, totul depinde numai și numai de scule. Vă gândiți deja la Operațiunea Monstru, așa-i? Și eu m-am gândit la fel. Dar nu este vorba despre scule sau, mă rog, vorbim și de scule. Este vorba despre tarpon. Și despre fotbal. Și despre prieteni, vechi și noi. Și alți pești exotici.” Continuarea articolului aici.

Cost permis de pescuit la mare – gratuit, ca la noi

Cost o zi pescuit din belly boat cu ghid de flyfishing100 dolari

Cost barcă pescuit oceanic echipată full cu tot echipamentul de pescuit – 250 de dolari/zi, cam cât la noi pe incintele din Delta Dunării – n-am luat că am pescuit de pe mal și am prins…

Cât costă permisele de pescuit în Suedia?

În Suedia, cam pe oriunde am pus au degetul pe hartă și piciorul prin păduri nu am plătit mai mult de 3-9 euro pe zi permisul de pescuit sau 10-25 de euro pe an. Da, 3-9 euro pe zi, 10-25 euro pe an. Sunt și permise mai scumpe, eu vă spun doar pe unde am fost eu. Și cât am plătit. Cine deține aceste ape? Proprietarii de terenuri (landowners) care au drept de proprietate și pe apele incluse în acestea. Unul din cei mai mari proprietari din nordul Suediei este firma Svea Skog numărul 1 în industria forestieră din Suedia, care concesionează drepturile de pescuit pe apele aflate în proprietatea lor pentru niște sume modice pe an. Cui concesionează? Asociațiilor, municipalităților, firmelor, chiar și persoanelor fizice, care pe lângă drepturi au și obligații în prezervarea resursei piscicole concesionate. Toate aceste permise de pescuit sportiv în Suedia se pot achiziționa online de pe site-ul Ifiske, un bun model de urmat pentru oricare entitate de pescuit sportiv din lume. Absolut toate infomațiile de care ai nevoie, plăți online, totul la un singur click distanță. Am vrea și noi așa, nu? Pescuitul în Marea Marea Baltică și Marea Nordului este gratuit, bineînțeles, respectând anumite reguli de reținere, de cruțare, de prohibiție. O mare parte din locurile în care am pescuit le vedeți aici, mai jos, nu ratați articolele din descrierile videoclipurilor pentru mai multe informații.

Nu aduce cleanul ce aduce mreana, permise de pescuit în Ungaria și Slovacia

Dacă totul merge uns cu permisele de pescuit în Suedia, online, în Ungaria și Slovacia a fost un pic mai complicat. Cam ca la noi, dar cu ape și pești. Începem cu Slovacia, vă zic pe urmă care-i treaba și cu Ungaria. În primă fază, în Slovacia, trebuie să îți achiziționezi un permis de pescuit general Rybarki Listok, un fel de ANPA mai sărac care îți dă dreptul să pescuiești pe teritoriul Slovaciei pe apele neconcesionate. Nu și pe Dunăre. Costă 1,5 euro pe zi sau 7 euro pe an. Apoi, în funcție de râurile sau lacurile pe care vrei să pescuiești poți cumpăra licențe de pescuit pe o zi de la magazinele de pescuit din zonă sau asociații. Eu pe râul Garam (Hron în Slovacia) am plătit 25 euro pe zi la pescuit de păstrăv și lipan zona Beňuš, iar la mreană și clean, mai jos, zona Štúrovo, am plătit 10 euro pe zi (20 de euro în mod normal, am beneficiat de prețul special pentru oaspeți, fiind invitați de asociația care are în concesiune porțiunea de râu pe care am pescuit). Pentru că am plănuit și un pescuit pe Dunăre, dar nu ne-a ieșit, a trebuit să cumpărăm licențe de pescuit, atât în Ungaria, cât și în Slovacia, că deh, ambele maluri au pești. În Slovacia licența de pescuit pe Dunăre ne-a costat 20 euro pe zi, iar în Ungaria 90 euro pe an. Aceeași Dunăre, altă țară. O să revin anul viitor cu un articol despre pescuit în Ungaria, unde ai nevoie de asemenea de un permis național/internațional sau unul de turist pentru a avea dreptul de a pescui. Aaaa, era să uit, în Slovacia ar mai fi trebuit să plătesc 100 euro pe zi experiența cu caiacul, care merită toți banii, dar Zoli a refuzat ofranda. E semi zeu, oricum și pe baitcasting și pe pescuit din caiac.

La ce îmi vor folosi permisele de pescuit ANPA și ARBDD în 2024?

Păi să vă zic care este planul. Ce iese, vom vedea. Momentan suntem la stadiul de vise, taică, vise. Începem cu Thailanda, iarna 2024, iar vreau să fiu cu lanseta în mână la cumpăna dintre ani, no ANPA sau ARBDD needed, permis de pescuit GRATUIT în Marea Chinei Meridionale. Primăvara îi facem o vizită lui Kostas în Grecia, nu pentru pescuit marin, ci pentru pescuit  pe râu la sea bass, clean și… tamtadadaaaam, mreană. Da, ați citit bine, pescuit în Grecia, pe râu, la clean și mreană, asta da aroganță. Vara, n-am ce să fac, este toată a Suediei și a păstrăvilor, lipanilor, poate și știucilor, că tare îmi lipsesc și alea, le știu de când erau mici. Toamna se numără din nou mrenele, probabil din nou pe râul Garam, tot cu Mălin Mușatescu, tot cu Fishing And Hunting Channel. Iar s-a făcut iarnă? Iar ne trebuie permise de pescuit în 2025? Păi cu alea din 2024 ce ai făcut?

O să fac. Mutăm teleobiectivul în România, primăvara și vara, s-ar putea să am nevoie de ANPA pentru pescuit pe râul Mureș, că mi-au luat mrenele și clenii mințile, știu eu o zonă, de la un prieten bun, unde peștii încă se mai încăpățânează să îmbătrânească. Deci o să mai plătesc încă 140 lei cotizație la AJVPS Mureș. Probabil, ca și anul acesta, o să vreau să ajung pe lacul Snagov, cel puțin la Cupa Arrow, cotizație 55 lei la AVPS Acvila (dacă se mai respect protocolul pentru membri LRS). Asta și pentru că pe Snagov s-au făcut mari bibanii, șalăii și știucile din populările LRS și nu vreau să mai îmi fac alt carnet de membru. Și ăla costă, mai puțin financiar și mai mult emotional. Dacă nu îmi ies planurile sau nu își revin apele noastre ca prin minune, mai mult ca sigur permisul ANPA o să îmi fie din nou prieten pentru pescuit pe Dâmbovița la oblete, cu varga, cu plută, ca în copilărie. Cu pescuitul la muscă… cred că rămân la Suedia, am reîncercat în trecut reluarea relației cu apele Romsilva, dar mi-a dat cu virgulă. Poate, poate, totuși… o să încerc ceva pe terenul de joacă al băieților de la Aqua Crisius, se zvonește că au mare grijă de ape, păstrăvi și lipani. Costul unui permis? De bun simț zic, 50 lei pe zi sau 200 lei pe an. Dunăre și Delta Dunării în 2024 nu servești? Ba da, oricând se va putea în limita timpului și peștilor disponibili. Dacă scapă avații de chiftele și noua generație de stiuci cu boabe mici se strecoară prin plasele iernatice.

România Campioană Mondială la pescuit o dată la 5 ani

O dată la 5 ani se întâmplă minunea, să fie de la permisele de pescuit gratuite? Sau este doar o coincidență numerologică? Permisele gratuite s-au născut în octombrie 2016, dar au intrat în vigoare începând cu anul 2017, același an în care România devenea Campioană Mondială la Pescuit Din Barcă cu Năluci Artificiale. Anul acesta, fix 5 ani mai târziu, România redevine Campioană Mondială la pescuit, la disciplinele Street Fishing și Method Feeder. De fapt, pentru prima oară în lume, România a fost Campioană Mondială la Crap în 2012, dar tot la 5 ani înainte de permisele de pescuit gratuite. O fi fost un preambul. Mă întreb, oare ce se va întâmpla peste 5 ani? Altfel, ce mai ziceți, ce mai faceți? Voi pe unde mai pescuiți? V-ați făcut permisele de pescuit gratuite pe 2024?

Lights,
Camera,
Silence on the set,
Tape rolling,
Three, two, one, action!

Daca ti-a placut, apreciez orice SHARE

Andy Arif

https://andyarif.ro

Pescuitul este o joaca frumoasa, atunci mai ales atunci cand o iei in serios. Copil de pescar, tata de pescar, prieten de pescar, povestitor, calator, iubitor de natura, visator in aceasta minunata lume a pescuitului. Fie ea vorbita, scrisa, foto, video sau online.

Postari asemanatoare

lasa un raspuns

ro_RO
Powered by TranslatePress